Na het braaien, lekker graaien

De boerewors is een traditionele Zuid-Afrikaanse worst die vaak opgerold gepresenteerd wordt. Deze braadworst is nog wat onbekend in Nederland, maar wij hebben deze smaakvolle worst omarmd! Heerlijk kruidig en in combinatie met gegrilde perzik en rozemarijn echt een waanzinnig gerecht om te delen, zo van de plank!
Dit ultieme sharing platter recept is met slechts 3 ingrediënten super eenvoudig te bereiden en een gegarandeerd succes!

Recept

Voorbereidingstijd:

5 minuten

Bereidingstijd:

25 minuten

Personen: 4

Instelling BBQ:

Direct 175°C

BEREIDING

Zet de ingrediënten klaar voor gebruik.

Receptafbeelding | Boerewors van de BBQ | Ingrediënten

In Zuid-Afrika wordt de boerewors traditioneel op een braai bereid.
Wij maakten deze op de kamado, maar hij kan op elke andere bbq worden bereid.

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS’). Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 175°C.
Gebruik een niet te dikke laag houtskool, je wilt bij deze directe bereidingsmethode een zo groot mogelijke afstand tussen de houtskool en het rooster.

Steek 2 lange sate-prikkers kruislings door het midden van de boerewors.
Zo blijft de worst mooi bij elkaar tijdens de bereiding.
Steek wat topjes van de rozemarijn tussen de worst, zonder door het velletje te prikken.

Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit.
Snijd de perziken in kwarten en zet weg voor later gebruik.

Leg 1 perzik chunk tussen de kolen en leg de boerewors op het rooster.
Rook en grill de boerewors onder af en toe omdraaien gelijkmatig bruin tot een kern van 68°C. Haal de worst van BBQ en laat deze ca. 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.

Grill ondertussen de perziken, tot ze een mooie grillstreep hebben en wat zachter zijn geworden.

Serveer de boerewors in zijn geheel op een mooi bord of rustieke plank samen met de gegrilde perzik en garneer het geheel met wat overgebleven rozemarijn.

Iedereen kan nu lekker van de plank een stukje worst en perzik afsnijden.
Eet de worst tegelijk met de perzik, voor de ultieme smaakbeleving.

Heerlijk met een koel glas rosé! 

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Boerewors van de BBQ


Tips:

  1. Je kunt voor een extra zoete toets, de boerewors na 15 minuten eventueel insmeren met een lekkere zoete bbq saus.
  2. Kun je geen boerewors vinden, gebruik dan een lekkere braadworst, smeer deze vooraf dun in met mosterd en kruidt de worst met een Afrikaanse kruidenmix.
 
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

Delen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.