Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo

Recept | Warmgerookte kip met cajun limoen mayo | Rookplankje.nl

Heerlijk sappige warmgerookte kip maken is helemaal niet moeilijk.
Door de kip op hickory chunks te roken, geef je hem een heerlijk bacon-achtig aroma mee.
Laat deze smaken nu net perfect bij elkaar passen!
Door de mooie frisse maar ook pittige tonen van de cajun-limoen mayonaise maken je smaakpapillen een vreugdedansje!
Heb je dit eenmaal zelf gemaakt, dan laat je de pakjes gerookte kip uit de supermarkt voortaan liggen.

Voor ca. 4-6 personen

BENODIGDHEDEN

  • Hickory Chunks
  • zipperbag van 3 liter
  • steelpannetje + kom
  • metalen roostertje of rekje
  • aluminiumfolie

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets van ca. 200 gram per stuk
  • 200 ml yoghurt mayonaise
  • 1 limoen, schoongeboend rasp + sap
  • 1 afgestreken eetlepel cajun kruiden
  • bosje platte peterselie, fijngesneden
  • versgemalen peper en zout

Voor het pekelnat

  • 1,5 liter water
  • 125 gram zeezout

BEREIDING

Verwarm ca. 250 ml water in het steelpannetje en los het zout al roerende op.
Doe het overige (koude) water in een kom en giet hierbij de warme zoutoplossing.
Zet in de koelkast om helemaal afkoelen.
Zodra het pekelnat is afgekoeld, doe je het samen met de kipfilets in een zipperbag.

Laat de kipfilet nu minimaal 2 uur in de koelkast liggen.

Haal de kipfilets uit de koelkast, spoel schoon en dep ze goed droog met keukenpapier.
Voor het beste resultaat kun je de kip onafgedekt nog 2 uur in de koelkast op een rooster of rekje leggen, met een druip-bakje eronder.
Hierdoor droogt de kip aan de buitenzijde mooi op, waardoor de rook beter aan het product hecht.

Prepareer de BBQ voor indirect grillen (zie TIPS).

Verwarm de BBQ tot een koepeltemperatuur van ca. 80°C en voeg als rookhout een paar hickory chunks toe.
Plaats een lekbak op de plate setter en leg het grillrooster met de kipfilets erop.

Rook de kipfilets rustig op een constante temperatuur van 80°C tot ze een kerntemperatuur hebben van 75°C.
Haal ze van de BBQ en laat de kip onder wat aluminiumfolie 10 minuten rusten.

Nu heb je mooi de tijd om de supersnelle limoen mayo te maken.

Meng in een schaaltje de yoghurt-mayonaise met de cajun-kruiden, peterselie, limoenrasp en sap van een halve limoen.
Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper en zout toe.

Snij de gerookte kip in dunne plakjes en serveer met de cajun-limoen mayonaise.

Heerlijk als hapje voor bij het aperitief of als voorgerecht.

Eet smakelijk!

 

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!