Warm gerookte worst van de Beuken rookplank

Recept | Worst van beuken rookplank | Rookplankje.nl

Worst en rook, een fantastische combinatie waar wij Nederlanders gek op zijn!
Of het nu gaat om een 7 uur lang gerookte worst voor op de stamppot, of een lekkere en snelle allemansvriend tijdens een BBQ-feestje.
Deze heerlijke worst is klaar voor je het weet en is ook nog eens een plaatje op tafel!
Gerookt op een beuken rookplankje voor een “klassieke” rooksmaak.


4 personen

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 opgerolde (biologische) varkensworst van ca. 400 gram
  • 1 schoongeboende sinaasappel
  • ca. 10 blaadjes laurier (vers of gedroogd)
  • snuf versgeraspte muskaatnoot
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.

BEREIDING

Leg de Beuken rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.

Rol de worst af en druk hem iets platter.
Snij de schoongemaakte sinaasappel doormidden en daarna in dunne plakjes.
Leg de plakjes sinaasappel langs de binnenkant van de worst  en rol deze op.

Recept | Worst van beuken rookplank | Rookplankje.nl

Doe de laurier blaadjes tussen de worst en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden.
Knip of breek de uitstekende stukken af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
Bestrooi met wat versgeraspte muskaatnoot, zout en versgemalen peper naar smaak.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS”).

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de worst op de voorgegrilde zijde van de plank.

Sluit het deksel van de BBQ en probeer een koepeltemperatuur van ca. 180°C aan te houden.
Controleer halverwege. Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar.
Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.

Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *