Warm gerookte worst van de Beuken rookplank
Worst en rook, een fantastische combinatie waar wij Nederlanders gek op zijn!
Of het nu gaat om een 7 uur lang gerookte worst voor op de stamppot, of een lekkere en snelle allemansvriend tijdens een BBQ-feestje.
Deze heerlijke worst is klaar voor je het weet en is ook nog eens een plaatje op tafel!
Gerookt op een beuken rookplankje voor een “klassieke” rooksmaak.
4 personen
BENODIGDHEDEN
- 1x Beech rookplank
- 2 lange saté-prikkers
INGREDIËNTEN
- 1 opgerolde (biologische) varkensworst van ca. 400 gram
- 1 schoongeboende sinaasappel
- ca. 10 blaadjes laurier (vers of gedroogd)
- snuf versgeraspte muskaatnoot
- versgemalen zwarte peper
- Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.
BEREIDING
Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie “TIPS”).
Probeer een koepeltemperatuur van ca. 180°C aan te houden.
Rol de worst af en druk hem iets platter.
Snij de schoongemaakte sinaasappel doormidden en daarna in dunne plakjes.
Leg de plakjes sinaasappel langs de binnenkant van de worst en rol deze op.
Doe de laurier blaadjes tussen de worst en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden.
Knip of breek de uitstekende stukken af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
Bestrooi met wat versgeraspte muskaatnoot, zout en versgemalen peper naar smaak.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de worst op de voorgegrilde zijde van de plank.
Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar.
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!