Waanzinnige worst van kersen rookplank

Recept | Waanzinnige Worst | Rookplankje.nl

Dit makkelijke recept is heerlijk in zijn eenvoud.
Mooi varkensvlees met een zweem van rozemarijn en kersenrook. Het zoetje van de meegerookte perzik maakt het geheel compleet.
Met een (voor)bereidingstijd van <30 minuten is dit een topper voor de dagen dat je wat minder tijd hebt.


4 personen

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 1 opgerolde (biologische) varkensworst van ca. 400 gram
  • 1 rijpe perzik
  • paar takjes jonge rozemarijn
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.

BEREIDING

Leg de Cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden.
Knip of breek de uitstekende stukken af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
Wrijf de worst licht in met olijfolie en stop in de rondingen van de worst de takjes rozemarijn.
Bestrooi met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
Was de perzik en snij hem doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in kwarten.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS” op onze website).

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.

Leg de worst en de perzik op de voorgegrilde zijde van de plank.

Recept | Waanzinnige Worst | Rookplankje.nl

Sluit het deksel van de BBQ, en probeer een koepeltemperatuur van ca. 180°C aan te houden. Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar.

Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.

Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten