Waanzinnige worst van kersen rookplank
Dit makkelijke recept is heerlijk in zijn eenvoud.
Mooi varkensvlees met een zweem van rozemarijn en kersenrook. Het zoetje van de meegerookte perzik maakt het geheel compleet.
Met een (voor)bereidingstijd van <30 minuten is dit een topper voor de dagen dat je wat minder tijd hebt.
4 personen
BENODIGDHEDEN
- 1x cherry rookplank
- 2 lange satéprikkers
Ingrediënten:
- 1 opgerolde (biologische) varkensworst van ca. 400 gram
- 1 rijpe perzik
- paar takjes jonge rozemarijn
- scheutje olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.
BEREIDING
Leg de Cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Rol de worst op en steek 2 satéprikkers in een kruisvorm door de worst om hem bij elkaar te houden.
Knip of breek eventueel uitstekende stukken satéprikker af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
Knip of breek eventueel uitstekende stukken satéprikker af, anders kunnen ze vlam vatten tijdens de bereiding.
Wrijf de worst licht in met olijfolie en stop in de rondingen van de worst de takjes rozemarijn.
Bestrooi met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
Was de perzik en snij hem doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in kwarten.
Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 180°C (zie “TIPS” op onze website).
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de worst en de perzik op de voorgegrilde zijde van de plank en leg op het rooster in de BBQ.
Sluit het deksel van de BBQ, Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar.
Bij een kerntemperatuur van 70°C is de worst klaar.
Neem van de BBQ en serveer direct van de plank.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!