Ultieme BBQ Tosti

Of je hem nu eet als brunch, lunch of diner, deze ultieme tosti van de barbecue smaakt altijd naar meer. Ontdek de smaak van gerookt varkensvlees, met frisse zuurkool en zoete BBQ-saus, afgemaakt met zijdezacht gesmolten kaas. Het hele jaar door een topper, maar zeker onze favoriet tijdens de winter-bbq! Omdat je left-overs pulled pork gebruikt, ook nog eens supersnel klaar.

Recept

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Personen: 8

Instelling BBQ:

Directe methode 150°C

BEREIDING

Wij gebruikten voor deze tosti het vlees van deze heerlijk langzaam gerookte oerhammetjes, je kunt het recept volgen tot het vlees de aangegeven kerntemperatuur heeft bereikt en je het hebt laten rusten.
Daarna trek je het vlees als pulled pork uit elkaar en is het klaar voor verwerking in deze ultieme tosti. Deze bereiding doe je ruim van te voren en het vlees kun je prima invriezen, of gebruik de restjes pulled pork van een dag eerder!

Ultieme BBQ Tosti met pulled pork

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 150°C.
Verwarm de skillet of plancha alvast mee.

Bak het vlees in wat roomboter even aan in de skillet of op de plancha. 

Besmeer de broodjes aan 1 kant met wat roomboter.
Bouw je tosti als volgt op, met de beboterde kant van het brood aan de buitenzijde: brood-kaas-zuurkool-vlees-uitjes-bieslook-saus-kaas-brood.

Ultieme BBQ Tosti met pulled pork

Grill je tosti’s nu goudbruin en krokant af op de plancha of in de skillet.
Je kunt ervoor kiezen om eventueel een zwaar voorwerp zoals een andere skillet of burger-press op de tosti te zetten voor een extra crunchy resultaat.

Controleer regelmatig of de tosti niet te hard gaat en draai om zodra de tosti goudbruin is.

Als beide zijden van de tosti mooi krokant gebakken zijn is het tijd om te serveren en lekker te smullen.

Serveer deze ultieme tosti met de BBQ-saus en een koud biertje on-the-side!

Eet smakelijk!

Ultieme BBQ Tosti

Tip:

  1. Van pulled chicken of pulled beef kan je ook fantastische tosti’s maken.
    Gebruik i.p.v. zuurkool wat paprika en dungesneden uienringen en i.p.v. de gruyère wat jong belegen geraspte kaas.
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

 BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • ca. 750 gram varkensvlees uit dit recept
  • roomboter
  • BBQ-saus, wij gebruikten The Original van NOSKOS
  • 300 gram zuurkool, uitgelekt
  • 1 grote rode ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • 300 gram geraspte kaas (Gruyère, Provolone of gewoon Goudse kaas)
  • 16 dikke plakken rustiek (zuurdesem) brood

Delen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.