Heerlijk direct van de plank of als burger

Is het een burger, een pinwheel, een rollade of een fatty? Hoe je dit eenvoudige recept ook noemt, het is fantastisch!
Geïnspireerd op de bovengenoemde bbq recepten, maakten wij deze veelzijdige en onweerstaanbaar lekkere gehaktrol. Spicy, zoet en cheesy, met een hartige bacon toon, gerookt op een ceder rookplank. Zo van de barbecue op je bord! Of je hem nu eet op een broodje, als burger, bbq bite of als finger food, deze onweerstaanbare gehaktrol zal gauw tot jouw favoriete BBQ-snacks behoren.

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Personen: 8

Instelling BBQ:

Directe methode 175°C

BEREIDING

Zet de ingrediënten en benodigdheden klaar voor gebruik.

Receptafbeelding | Spicy gerookte gehaktrol | Ingrediënten

Leg een vierkant stuk van ca. 40×40 cm bakpapier of butcherpaper op je werkblad.

Bereiding Spicy gehaktrol

Verdeel het gehakt met je handen in een vierkant van 30×30 cm en ongeveer 1cm dik.

Bestrooi het vlees met de rub en besmeer daarna met een laagje van de saus.
Verdeel de ui, knoflook, Jalapeño en kaas in lagen over het gehakt.

Rol het geheel nu op met behulp van het bakpapier en draai de uiteinden stevig dicht. Laat ca. 30 minuten iets opstijven in de vriezer.

 

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 175°C

Haal het vlees uit de vriezer en snij de gehaktrol met het papier erom (dat snijdt eenvoudiger) in 8 gelijke plakken.
Verwijder het bakpapier en wikkel om elke plak van de gehaktrol stevig een plakje spek.
Omdat het spek, de kruidenrub en de kaas al zout zijn, is zout toevoegen in principe niet nodig. Je kunt na bereiding altijd nog wat nazouten met fleur de sel of zoutflakes.

Leg het vlees plat op de rookplank, plaats deze op de BBQ en sluit het deksel.

Doe alvast wat BBQ saus in het kommetje en zet met het kwastje klaar bij de BBQ.

Bij  een kerntemperatuur van 60°C, is het tijd om met het kwastje de eerste keer een laagje saus op de gehaktrol te smeren, herhaal dit bij 65°C.

Receptafbeelding | Spicy gerookte gehaktrol | Lakken

Bij 70°C kerntemperatuur verwijder je het vlees van de barbecue en laat je het 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.

Serveer deze heerlijke smaakbommetjes met een laatste lik van de BBQ-saus.
Eet ze als burger, bbq bite of fingerfood, net waar jij het meeste zin in hebt!

Lekker met een fris, koud biertje!

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Spicy Gerookte Gehaktrol met bacon en kaas van de cederhouten rookplank

 
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 kg rundergehakt
  • 8 lange plakken gerookt ontbijtspek
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 3 fijngesneden groene Jalapeño pepers
  • 1 grote rode ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • BBQ saus bijvoorbeeld Noskos The Original saus
  • BBQ beef rub bijvoorbeeld Wildfood Beef rub
  • zout 

Delen

Benodigdheden shoppen

Met gratis Whisky Barrel Chips
Met gratis Whisky Barrel Chips
Nieuw
94,95 inclusief BTWGratis verzending!

Meer Vleesgerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.