Smokey Orange-Whisky Drumsticks
Delen
Voorbereidingstijd:
12 uur
Bereidingstijd:
1 uur
Personen: 6
Instelling BBQ:
Indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 120° C
Smokey Orange-Whisky Drumsticks
Dit is écht een waanzinnig lekkere BBQ snack die niet mag missen op je BBQ-party.
Drumsticks zijn er in vele variaties, maar dít is momenteel onze favoriet.
Met de zelfgemaakte BBQ saus met een “touch” van sinaasappel en whisky maak jij de ultieme smokey sticky chicken!
Wil je weten hoe je deze heerlijke kip drumsticks maakt? Check snel dit recept en verras je gasten.
BEREIDING
Doe het overige (koude) water in een kom en giet hierbij het warme pekelvocht.
Zo koelt het wat sneller af. Zet de kom vervolgens in de koelkast om helemaal af te koelen.
Zodra het pekelnat is afgekoeld, doe je het samen met de drumsticks in de ziplock bag.
Laat dit 12 uur in de koelkast in de pekel liggen.
Meng hiervoor alle ingrediënten voor de laksaus in het sauspannetje goed door elkaar en kook op een laag vuur al roerende iets in tot de gewenste sausdikte.
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 120°C.
Haal de kip uit de Ziplock bag, spoel af met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
Voeg de hickory chunks toe aan de smeulende kolen en rook de drumsticks.
Na 30 minuten lak je de drumsticks rondom af met de saus met behulp van het silicone kwastje. Herhaal dit na 10 minuten nogmaals.
Bij een kerntemperatuur van 75°C mogen de drumsticks van de BBQ worden gehaald.
Stel de BBQ nu in op directe bereiding en stook het vuur op naar 200°C.
Grill de drumsticks nu af boven directe hitte en smeer ondertussen nog 1x in met de laksaus.
Als de drumsticks een mooie kleur en knapperig korstje hebben, zijn ze klaar en kun je ze serveren.
Wij serveerden de kip in een gietijzeren pan, bekleed met wat slagerspapier.
Daarbij wat sinaasappel partjes en wat chipotle Tabasco; een lust voor het oog én de bast!
Natuurlijk mag een glaasje whisky of een lekker pintje niet ontbreken.
Eet smakelijk!
BENODIGDHEDEN
- rookhout: 2 hickory chunks
- fijne rasp (zoals een Microplane)
- siliconenkwastje + Saus-pannetje
- ziplock bag 3 liter
- 1 mengkom
INGREDIËNTEN
- 12 kip drumsticks
Pekel
- 1 liter water
- 100 gram zeezout
- 25 gram bruine basterd suiker
- 25 gram ahornsiroop
- 1 shotglaasje whisky
- 2 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 10 gekneusde peperkorrels
Laksaus
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 stukjes stemgember zeer fijn gesneden + 1 eetlepel van de siroop
- 400 ML ketchup
- 1 shotglaasje whisky
- rasp en sap van ½ schoongeboende sinaasappel, de andere helft gebruik je als garnering
- 1 eetlepel chipotle Tabasco
- 1 afgestreken theelepel zeezout
- 1 afgestreken theelepel versgemalen zwarte peper