DELEN

Voorbereidingstijd:

45 minuten

Bereidingstijd:

60 minuten

Personen: 4

Instelling BBQ:

indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 120° C

Smoked Shotgun Shells

Ben jij klaar voor een smakelijk vuurgevecht in je mond? Dan moet je dit recept zeker eens proberen! Deze smakelijke bbq-snack ontleent zijn naam aan zijn uiterlijk, namelijk het hagelpatroon van een shotgun.

Hoe maak je shotgun shells? Wij laten het je zien in dit lekkere BBQ recept. Enne… deze heerlijke snack eet je natuurlijk met je handen, want wie neemt er nou een mes mee naar een vuurgevecht?

BEREIDING

Meng het gehakt, de uitjes, spinazie, geraspte cheddar, jalapeño, tomaatjes en de BBQ-rub in een grote kom goed door elkaar. Vul (voorzichtig) de cannelloni buisjes met het gehaktmengsel.
Smeer de cannelloni buisjes aan de buitenkant rondom royaal in met de BBQ-saus en wikkel om elk buisje een plak ontbijtspek.

Stel de BBQ in voor de indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 120°C. Voeg 2 cherry chunks toe zodra de BBQ op temperatuur is.
Als je een kamado met plate setter gebruikt, plaats je een druippan gevuld met een klein laagje water onder de shotgun shells. Heb je die niet, dan kun je een aluminium bakje gevuld met wat water naast de kolen plaatsen.

Leg de shells op het rooster en sluit de BBQ.
Na 30 minuten roken is het tijd om de shotgun shells rondom in te kwasten met de BBQ-saus en om te draaien. Herhaal dit na 15 minuten nog een keer.

Het is nu tijd om de kaassaus te maken waar je de shotgun shells in kunt dippen om de ‘look’ helemaal af te maken. Hiervoor maak je eerst een ‘roux’. Dit klinkt chique, maar het is erg eenvoudig.

Hoe maak je een roux? Smelt de boter op laag vuur in een steelpan of skillet. Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten en blijf ca. 3 minuten met de garde roeren totdat de bloem niet meer rauw is en licht naar koekjes ruikt.

Op dat moment voeg je gedoseerd en al roerend de melk toe, totdat je een mooi gebonden gladde saus krijgt.
Voeg nu in etappes en onder constant roeren de geraspte cheddar toe.
Proef de kaassaus en breng op smaak met zwarte peper en/of zout.
 
Bij een kerntemperatuur van 70°C zijn de shotgun shells klaar.
 
Recept | Gerookte Shotgun Shells | Gereed op BBQ rooster
 
Controleer of de cannelloni mooi zacht is geworden en geef ze nog 1x een finale lakbeurt met de saus. Doop de shotgun shells met 1 kant ca. 3 cm in de kaassaus, leg op een mooi bord of serveerplankje en garneer met de fijngesnipperde peterselie.
 

Eet smakelijk!

BBQ Recept | Shotgun Shells | Rookplankje.nl

 
Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige Recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 400 gram rundergehakt (80/20% vlees/vet)
  • 16 lange plakken ontbijtspek
  • 16 cannelloni buisjes
  • 4 groene verse jalapeño pepers in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 100 gram gesnipperde uitjes uit zoet/zuur (Kesbeke)
  • Handje fijngesneden peterselie als garnering
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 100 gram gewassen baby-spinazie, fijngesneden
  • 2 eetlepels zoete BBQ rub bijv. No Rubbish – The Taste
  • BBQ saus bijv: No Rubbish – Flavour Attraction

Voor de kaassaus:

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 100 gram geraspte cheddar
  • ca. 400 ml volle melk
  • versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Benodigdheden shoppen

Meer Vleesrecepten