Smoked Shotgun Shells
Ben jij klaar voor een smakelijk vuurgevecht in je mond? Dan moet je dit recept zeker eens proberen! Deze smakelijke bbq-snack ontleent zijn naam aan zijn uiterlijk, namelijk het hagelpatroon van een shotgun.
Hoe maak je shotgun shells? Wij laten het je zien in dit lekkere BBQ recept. Enne… deze heerlijke snack eet je natuurlijk met je handen, want wie neemt er nou een mes mee naar een vuurgevecht?
BEREIDING
Stel de BBQ in voor de indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 120°C. Voeg 2 cherry chunks toe zodra de BBQ op temperatuur is.
Leg de shells op het rooster en sluit de BBQ.
Het is nu tijd om de kaassaus te maken waar je de shotgun shells in kunt dippen om de ‘look’ helemaal af te maken. Hiervoor maak je eerst een ‘roux’. Dit klinkt chique, maar het is erg eenvoudig.
Hoe maak je een roux? Smelt de boter op laag vuur in een steelpan of skillet. Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten en blijf ca. 3 minuten met de garde roeren totdat de bloem niet meer rauw is en licht naar koekjes ruikt.

Eet smakelijk!
BENODIGDHEDEN
- rookhout: cherry chunks
- grote mengkom
- steelpan of skillet
- garde
- druippan
- sauspan met siliconenkwastje
INGREDIËNTEN
- 400 gram rundergehakt (80/20% vlees/vet)
- 16 lange plakken ontbijtspek
- 16 cannelloni buisjes
- 4 groene verse jalapeño pepers in kleine blokjes gesneden
- 50 gram geraspte cheddar
- 100 gram gesnipperde uitjes uit zoet/zuur (Kesbeke)
- Handje fijngesneden peterselie als garnering
- 50 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 100 gram gewassen baby-spinazie, fijngesneden
- 2 eetlepels zoete BBQ rub bijv. No Rubbish – The Taste
- BBQ saus bijv: No Rubbish – Flavour Attraction
Voor de kaassaus:
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 100 gram geraspte cheddar
- ca. 400 ml volle melk
- versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak