Smoked Chicken Sandwich

Smoked_Chicken_Sandwich_Pan


Voor ca. 6 personen

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 1 bio kip
  • dry-rub naar keuze, wij gebruikten “the looks of africa”
  • turks brood (pide)
  • taugé
  • 2 sjalotjes in dunne ringetjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 flinke eetlepel mosterd
  • scheut droge witte wijn
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • gemalen zwarte peper
  • gemalen zeezout

BEREIDING

Spoel de kip met water en dep goed droog met keukenpapier.
Haal voorzichtig met je vingers of een lepel de huid van de kip los en wrijf de rub onder de huid.
Als je dit lastig of gewoon teveel werk vindt, dan kun je de rub ook direct op de huid aanbrengen.
De kruiden trekken hierbij wel wat minder goed in het vlees.
Breng ook wat rub aan in de holte van de kip.

Prepareer de BBQ voor ‘indirect grillen’ (zie de Tips & Tricks pagina) en zorg voor een koepeltemperatuur van 180 a 190°C.
Gooi een flinke hand apple chips rondom de kolen en plaats de kip op de chicken sitter op het rooster van de BBQ.
Sluit het deksel.

Als het dikste deel van de borst van de kip een kerntemperatuur van 74°C heeft bereikt is de kip gaar en heerlijk mals.
Afhankelijk van de grootte van de kip en de temperatuur duurt dit ongeveer 45 tot 60 minuten.

Neem de kip van de chicken sitter en dek deze af met aluminiumfolie.
Laat de chicken sitter ondertussen op de BBQ staan en voeg de sjalotjes, crème fraîche, mosterd, de helft van de peterselie en een scheut witte wijn toe aan het achtergebleven braadvocht.
Roer voorzichtig door en breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en citroen.
Trek nadat de kip een minuut of 20 heeft gerust het vlees van de poten en de borst en snij het in stukjes.

Voeg de kip toe aan het mengsel in de chicken sitter en roer het geheel even door.

Halveer het Turks brood (horizontaal), besprenkel met wat olijfolie en grill de binnenkant in korte tijd lichtbruin.
Snij het brood in 6 stukken en verdeel de kip over de broodjes.
Garneer met de rest van de peterselie en wat taugé.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

Smoked_Chicken_Sandwich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.