Smoked Armadillo Eggs
In Texas weten ze het al een tijdje, Armadillo Eggs van de Smoker zijn de BOM!
Heerlijk sappig vlees, gevuld met een pittige maar romige kaasvulling, omwikkeld met knapperig afgelakt, zoet rokerig ontbijtspek.
Als je nou benieuwd bent waar de naam vandaan komt?
Armadillo’s leggen natuurlijk helemaal geen eieren, maar door de vorm en de strepen van het omwikkelde spek en de mysterieuze inhoud kan je fantasie al snel op hol slaan.
Wij zijn inmiddels overtuigd van deze topper, nu jij nog!
BEREIDING
Snij de steelkant van de jalapeño eraf en hol de peper uit door met een smal scherp mesje de zaadlijsten te verwijderen.
Vul de jalapeño’s met het roomkaasmengsel.
Doe 4 volle eetlepels van de rub in de mengkom.
Haal de saucijzen uit hun velletje, gebruik per persoon het vlees van 1 saucijs. Maak er een bal van en druk deze op een snijplank of velletje bakpapier tot een ovale platte “hamburger”
Leg in het midden van het saucijs vlees een jalapeño en vouw met vochtige handen het vlees om de peper heen en vorm tot een ei.
Wentel deze nu rondom in de mengkom door de rub.
Wikkel om elk ei 3 plakken ontbijtspek en zet de Armadillo eggs koud weg tot gebruik op de BBQ.
Stel de BBQ in voor de indirecte methode met een koepeltemperatuur van 120°C. Voeg 1 apple en 1 cherry chunk toe zodra de BBQ op temperatuur is.
Leg de armadillo eggs op het rooster en sluit de BBQ.
Na 20 minuten roken is het tijd om de armadillo eggs rondom in te kwasten met de BBQ-saus. Herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
Bij een kerntemperatuur van 70°C graden zijn je Armadillo Eggs klaar.
Tijd om te smullen, lekker met een koud biertje!
Eet smakelijk!
BENODIGDHEDEN
- rookhout: Cherry & Apple chunks
- grote mengkom
- sauspan met siliconenkwastje
INGREDIËNTEN
- 4 grote varkens saucijzen
- 12 lange plakken ontbijtspek
- 4 groene verse jalapeño pepers
- 75 gram roomkaas
- 75 gram geraspte cheddar
- Zoete BBQ rub bijv: NOSKOS The Spareribs
- BBQ saus bijv: NOSKOS BBQ-saus