Delen

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

15 minuten

Personen: 4

Instelling BBQ:

Indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 175° C

Pulled Pork Nachos

In dit recept laten wij je zien hoe je wellicht de allerlekkerste BBQ party-snack op tafel zet! Bijkomend voordeel, dit maak je supersnel met left-over pulled pork!
De ideale “share-dish” voor elke gelegenheid.

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 175°C.
 
Leg op de bodem van de skillet of de plancha een stuk bak- of slagerspapier.
Dit kun je eventueel nat maken en verfrommelen voor een nonchalante look. 
 
Leg nu een laag tortilla chips op het papier en verdeel daarover de helft van de pulled pork, pepers, mais, uien en geraspte kaas.
Bestrooi met een lepel van de BBQ rub en besprenkel met de BBQ saus.
Herhaal deze laagopbouw nog een keer totdat je 2 lagen hebt.

Plaats de skillet of plancha op het rooster van de BBQ, sluit het deksel en verwarm voor ca. 15 minuten tot de kaas gesmolten is en de chips lekker knapperig zijn.

Rasp er wat limoenschil over en serveer met de geprakte avocado en een royale lepel crème fraîche.

Snack smakelijk!

Receptfoto | Pulled Pork Nacho's | Rookplankje.nl

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 500 gram pulled pork uit dit recept
  • 1 grote zak naturel tortilla chips
  • 2 rijpe avocado’s fijngeprakt
  • 250 ml goede crème fraîche. 
  • 2 groene jalapeño pepers in dunne ringen gesneden
  • 1 rode chili peper in dunne ringetjes gesneden
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 handje fijngesneden koriander (of peterselie)
  • 1 limoentje, gewassen
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 150 gram geraspte goede kwaliteit cheddar
  • BBQ-saus, wij gebruikten NOSKOS “the original”
  • 2 eetlepels rub, wij gebruikten NOSKOS “the pulled pork”

Meer Vleesrecepten