Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter

Poussin

Een poussin is een jonge kip van 4 tot 6 weken oud en een echte topper voor op de BBQ!
Het vlees is zeer mals en sappig en door het gewicht van ca. 400 gram per stuk zijn ze ook uitermate geschikt om er 1 per persoon te bereiden.
De huisgemaakte kruidenboter en het aroma van de kersen rookplank maken hier een heerlijk en eenvoudig te bereiden feestmaal van.

 

6 personen 

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 6 poussins
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 tenen knoflook geraspt / geperst
  • rasp van 2 (schoongeboende) citroenen, bewaar de rest van de citroen voor de vulling
  • flinke hand verse salieblaadjes fijngehakt, laat er 6 heel
  • 4 anchovis filets fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDING

Leg de Cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Meng in een kom de boter, knoflook, citroenrasp, anchovis, fijngehakte salieblaadjes en een snuf versgemalen peper.
Schep de kruidenboter op een stuk huishoudfolie en vorm er een rol van.
Draai de uiteinden van de folie aan en leg 15 minuten in de vriezer om wat op te stijven.
Spoel de poussins schoon onder stromend water en dep goed droog met keukenpapier.Snij van de kruidenboter 12 gelijke plakjes en snij van de overgebleven citroen 6 parten.
Vul elk poussin met een part citroen, een schijf van de kruidenboter en een salieblaadje.
Leg op elk poussin een plak van de overgebleven kruidenboter en masseer ze er rondom goed mee in.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS” op onze website) met een koepeltemperatuur van ca. 175°C.

Grill nu de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).

Leg op elke rookplank 3 poussins en plaats deze op het rooster. Sluit het deksel van de BBQ en controleer halverwege.
De bereidingstijd is, afhankelijk van het formaat van de poussins, ca. 35 minuten.
Bij een kerntemperatuur van 72°C haal je de plankjes van de BBQ en laat je de poussins 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Poussin bereid


Serveer met geroosterde aardappels en een lekkere salade, vergezeld van een goed glas rosé.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *