Pork Belly Burnt Ends

Dat je niet alleen van de ‘point’ van de brisket de lekkerste burnt ends kunt maken,
laten we je zien in dit eenvoudige,
maar waanzinnig lekkere recept!
Door het gebruik van buikspek in plaats van een runderborststuk ben je ook nog eens een stuk sneller klaar,
maar smul je minstens net zo lekker.
Dit zijn trouwens ook ideale party snacks voor grotere gezelschappen.
Hoe maak je pork belly burnt ends? We laten het je in dit recept stap voor stap zien.

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

6 uur

Personen: 8

Instelling BBQ:

Indirecte methode 120°C

BEREIDING

Snij het zwoerd (vel) weg als dit nog niet is gedaan en verwijder eventuele loshangende stukjes en vliesjes (of vraag of je slager dit voor je wil doen).

Recept | Pork Belly Burned Ends | Wegsnijden vet

Recept | Pork Belly Burned Ends | Ontvliezen
Snij het buikspek in repen van ca. 4 cm en daarna in even grote blokjes

Recept | Pork Belly Burned Ends | Blokjes snijdenMeng de blokjes in een grote kom met de BBQ rub. Wij gebruikten The Taste van NoRubbish, maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt.

Recept | Pork Belly Burned Ends | Kruiden

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 120°C.

Vul je tube smoker of smokerbox met een handje perzik chips en leg deze samen met 1 hickory chunk op de smeulende kolen.
Het zoete fruithout vormt samen met het stevige karakter van hickory een rooksmaak die naar ons idee perfect past bij deze burnt ends.

Plaats de druippan op de plate setter van je kamado. Vul deze met een laagje water en leg de blokjes buikspek op het rooster.

Rook de blokjes buikspek nu ongeveer 3 uur. Vul tussendoor eventueel het rookhout aan als dat nodig is.

Recept | Pork Belly Burned Ends | Rookplankje.nl

Na 3 uur haal je het vlees van de barbecue en doe je het in een ovenschaal of een aluminium bbq-bakje. Voeg de blokjes boter en het ginger beer toe en giet er wat van de bbq saus overheen.
Dek het bakje goed af met aluminiumfolie of butcher paper en zet nog 2 uur terug op de bbq.

Recept | Pork Belly Burned Ends | Boter en saus

Na 2 uur (bij een kerntemperatuur van ca. 93°C) is het tijd voor de laatste stap. Hussel de burnt ends voorzichtig met nog wat bbq saus door elkaar en zet onafgedekt nog ca. 20 minuten terug op de barbecue.

Dan is het nu tijd om te genieten! Serveer de pork belly bunt ends als party snack/finger food of doe ze eens op een burgerbroodje met een frisse coleslaw!

Eet smakelijk!

 

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 stuk buikspek van ca. 1,5 kg
  • 4 eetlepels BBQ rub, wij gebruikten The Taste van NoRubbish
  • 125 gram roomboter in blokjes
  • half blikje ginger beer
  • BBQ-saus, wij gebruikten Innocent-Blood van NoRubbish

Delen

Benodigdheden shoppen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.