Pittige puntpaprika van de ceder rookplank

Recept | Pittige Puntpaprika | Rookplankje.nl

Heb je een keer wat minder tijd? Dit makkelijke maar érg lekkere recept zet je in een handomdraai op tafel.
De pittige gehaktvulling met chilipeper wordt mooi gebalanceerd door de zachte mozzarella.
De zoet-spicy rooksmaak van het cederhout ondersteunt het natuurlijke zoetje van de puntpaprika.
Wie verras jij met dit heerlijke gerecht?

 

4 personen

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika’s
  • zakje mini-mozzarella bolletjes, gehalveerd
  • olijfolie

Vulling

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • half bosje lente-ui in dunne ringetjes gesneden
  • 1 chili-peper, zaadjes verwijderd en in dunne ringetjes gesneden
  • afgestreken theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 500 gram half om half gehakt
  • bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie en oregano), fijngehakt
  • versgemalen peper en zout naar smaak

BEREIDING

Leg de ceder rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water (zie ‘Tips & Tricks’).

Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten.
Indien nodig snij je aan de onderkant ook een klein plakje af zodat de paprika stevig blijft liggen.

Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar en vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
Leg op elke gevulde paprika wat gehalveerde mozzarella bolletjes en besprenkel met wat olijfolie.

Stook de kamado of koepelbarbecue op voor direct grillen (zie ‘Tips & Tricks’)
Hou voor dit recept een koepeltemperatuur van rond de 175°C aan.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de paprika’s op de voorgegrilde zijde en sluit het deksel van de barbecue.

Zodra de gehaktvulling een kerntemperatuur van 70°C heeft zijn de gevulde puntpaprika’s klaar.

Recept | Pittige Puntpaprika van ceder rookplank | Rookplankje.nl

Serveer de paprika’s direct. Lekker met gebakken aardappelen of geroosterd stokbrood met een groene salade.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.