Waar komt de naam Pig Shots vandaan?

Deze lekkere BBQ snack ontleent zijn naam aan zijn vorm.
Met behulp van een lekkere rookworst en bacon maak je namelijk de vorm van een shotglaasje. Deze is gevuld met een smaakvolle mix van roomkaas, bieslook, whisky rub en afgemaakt met een pittige kick van jalapeño peper.

Een publiekslieveling op elk BBQ feestje!

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 6

Instelling BBQ:

Indirect 150°C

 

BEREIDING

Zet de ingrediënten klaar voor gebruik.

Recept | Pig Shots Ingrediënten

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’). Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 150°C.

Snijd de rookworst in ongeveer 20 dikke plakken van ca. 1,5 cm dik.
Halveer de repen ontbijtspek zodat je 20 korte plakken hebt.

Omwikkel de rookworst met het spek zoals op de foto te zien is en steek het geheel vast met een cocktailprikkertje. Je hebt nu “shot glaasjes” gemaakt die klaar zijn voor de heerlijke vulling.

Recept | Pig Shots bereiding

Meng voor de vulling de roomkaas, barbecue-rub, cheddar, en bieslook goed door elkaar en doe het mengsel in een spuitzak. Heb je geen spuitzak, dan vul je een zip-lock bag met het mengsel en knip je een puntje van de zak af, zodat je daar doorheen het mengsel mooi kunt doseren.

Recept | Pig Shots vullen

Als je alle pig shotjes hebt gevuld, dan top je deze af met een ringetje van de jalapeño peper.

Als rookhout voegen we één whisky barrel chunk toe aan de kolen.
Plaats de pigshots op het rooster van de bbq. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je ook prima een wat kleiner los roostertje gebruiken, dat maakt het transporteren wat gemakkelijker.

Spray de pig shots na 10 minuten elke 5 min in met wat whisky. Dit geeft een heerlijk aroma en een zorgt voor een mooie gekaramelliseerde kleur.

De kerntemperatuur is hierbij niet van belang. Zodra de pig shots een mooie kleur hebben zijn ze klaar!

Eet smakelijk!

Receptafbeelding Pig Shots | Rookplankje.nl


Tips:

  1. Deze pig shots kun je een dag van te voren al klaarzetten zodat je ze alleen nog maar op de bbq hoeft op te warmen.
  2. Heb je een keer geen bbq bij de hand, dan kun je deze pig shots ook eenvoudig  in de oven of air fryer bereiden.
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 ambachtelijke slagers rookworst
  • 10 langwerpige plakken gerookt ontbijtspek 2 mm dik gesneden
  • 2 eetlepels ‘Whisky in the Jar BBQ rub, of een rub naar keuze.
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 3 jalapeno pepers in ringen gesneden
  • 150 gram roomkaas
  • 25 gram bieslook fijngesneden
  • 30 ml whisky

Delen

Meer Vleesrecepten

2 reacties op “Pig Shots

  1. Johan zegt:

    Dit recept ziet er heerlijk uit, en de pigshots lijken mij perfect als BBQ snack voor een grote groep.

    Ik hou zelf niet van whisky, kan ik de pigshots ook maken met een andere drank?

    Alvast bedankt voor jullie antwoord.

    Johan

    • Rookplankje.nl zegt:

      Beste Johan,

      Wat leuk dat je dit lekkere BBQ recept wilt maken.
      Het is zeker perfect voor een grote groep en je kunt het ook ruim van te voren klaarzetten.

      Als je niet van whisky houdt, dan zou je bijvoorbeeld rum kunnen gebruiken,
      in plaats van de door ons gebruikte whisky rub zou je een jerk rub kunnen gebruiken.
      Wij hebben hiervoor 2 soorten in ons assortiment, de Jerk rub van NOSKOS en de Rumshine Reggae van Rock ‘n’ Rubs.

      Als je helemaal geen drank wil gebruiken, dan kun je een all purpose bbq rub gebruiken en de pigshots insprayen met bijvoorbeeld appelsap.

      Succes met het maken van dit recept Johan!

      Team Rookplankje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.