Picanha Pinwheel

Geïnspireerd door de bavette rollade, presenteren wij hier de BBQ wereldprimeur van het Picanha Pinwheel!

Gevuld met heerlijke ingrediënten en met wat rook van oude wijnvaten chunks is dit een masterpiece. Door de vetcap te behouden en de unieke manier van oprollen, ervaar je de authentieke smaak van de picanha. Indirect gerookt op de barbecue en afgegrild op de plancha. Begeleid door een heerlijke groene saus met o.a. basilicum, rucola en parmezaanse kaas.

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

60 minuten

Personen: 6

Instelling BBQ:

Indirecte methode 110°C

Directe methode 200°C

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 110°C.

We beginnen met de heerlijke saus. Doe alle ingrediënten – op het zout na – in een blender of gebruik een staafmixer met bijbehorende maatbeker en blend alles tot een mooie groene en gladde saus.
Omdat de parmezaanse kaas al zout is, kun je nu naar smaak eventueel nog wat zout toevoegen. Als de saus op smaak is, zet je hem koel weg tot gebruik.

Snij de Picanha in een zo vierkant mogelijke vorm, zonder al te veel vlees weg te snijden. Verwijder eventueel aanwezige vliesjes en loshangende stukjes vlees.
Snij nu de vetcap kruislings in, zonder het vlees te raken en bestrooi deze
met wat zoutflakes.

Met een lang en scherp mes snij je nu voorzichtig de Picanha met de draad mee middendoor. Let op: laat het einde aan elkaar zitten. 

Bereiding Picanha Pinwheel | VlinderenJe hebt nu een ‘gevlinderde’ Picanha die klaar is voor de vulling.

Leg de Picanha met de vetcap zijde naar beneden en smeer eerst de pesto op het doorgesneden oppervlak. Beleg vervolgens met de parmaham, ui, geroosterde paprika, rucola en provolone kaas.

Rol de Picanha nu in de richting van de ‘draad’ stevig op. Begin aan de zijde zonder de vetcap en eindig met de vetcap aan de buitenzijde.

Bereiding Picanha Pinwheel | Rollade oprollen

Bind de Picanha nu als een rollade op. Verdeel het slagerstouw daarbij in zes gelijke delen over de rollade. Steek de spiesen nu kruislings ter plaatse van het rolladetouw door de rollade heen en snij in mooie gelijke pinwheels.

Bereiding Picanha Pinwheel | Gesneden pinwheels

Voeg een wine barrel chunk toe aan de kolen. Leg de pinwheels op het rooster en sluit het deksel. We garen het vlees nu via de ‘reversed sear’ methode naar een kern van 42°C.

Bij de juiste kerntemperatuur haal je de pinwheels van de BBQ en pak je ze in butcherpaper of alufolie in om even te rusten.

Bereiding Picanha Pinwheel | Gerookt

Nu is het tijd om de barbecue in te richten voor directe bereiding.
Leg de plancha in de BBQ en stook het vuur op naar ca. 200°C (heb je geen plancha, dan kun je een grote skillet of een gietijzeren rooster gebruiken).

Als de BBQ de juiste temperatuur heeft bereikt, grill je de picanha pinwheels op de licht ingevette plancha af tot een kerntemperatuur van 52°C bereikt is.

Bereiding Picanha Pinwheel | Reversed Sear

Haal het vlees van de BBQ en laat nog een paar minuten rusten. De temperatuur loopt hierbij nog iets op en bij 54°C is je vlees perfect medium rare.

Bestrooi de pinwheels met wat Maldon zoutflakes en serveer met de heerlijke frisse groene saus.

Wijntip: Schenk er een lekker glas Malbec of Cabernet Sauvignon bij.

Eet smakelijk!

Receptfoto | Picanha Pinwheel met saus

 

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 picanha van ca. 1,5 kg
  • 50 gram rucola
  • 200 gram provolone kaas geraspt
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 1 rode ui in fijne ringen gesneden
  • 100 gram pesto rosso
  • 75 gram parmaham
  • Maldon zoutflakes

Voor de saus:

  • 40 gram basilicum
  • 20 gram rucola
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram yoghurt-mayonaise
  • rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chili-vlokken
  • 50 ml kokend water
  • zout en peper naar smaak


Delen

Benodigdheden shoppen

THE BASTARD ACCESSOIRES

The Bastard | Phantom Plancha Ring

124,95127,95 inclusief BTWGratis verzending!

THE BASTARD ACCESSOIRES

The Bastard Drip Pan

20,9524,95 inclusief BTW
-20%
FEBRUARI DEAL
XL
Compact
Medium
Large

GRILL GURU ACCESSOIRES

Grill Guru | Drip Pan

16,7535,95 inclusief BTW

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.