Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Gerookte Parelhoen & Kwartel

 

4 stuks ( 2 parelhoenboutjes + 2 ontbeende kwarteltjes met vel)

BENODIGDHEDEN

Voor de marinade:

  • 1 sinaasappel, rasp + sap
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bosje salie fijngehakt
  • theelepel venkelzaadjes in de vijzel fijngemalen
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel

BEREIDING

Leg de cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Leg het gevogelte in de marinade, bij voorkeur 12, maar minimaal 2 uur.
Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje. (zie “TIPS” op onze website)
Haal het gevogelte 1 uur voor gebruik uit de koelkast.Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).
Plaats het gevogelte op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de vogeltjes.
Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 67 graden zijn de vogeltjes klaar.
Neem ze van de BBQ en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat Fleur de Sel over.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

2 reacties op “Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

  1. SamV zegt:

    Hallo,
    Ik ben op zoek naar een recept voor op mijn Yakinuku Kamado en zou graag parelhoen gebruiken
    Welke temperatuur vd kamado en welke gaartijd gokken jullie ongeveer voor parelhoen?
    Alvast bedankt

    • Rookplankje.nl zegt:

      Beste Sam,

      Het recept heb je alvast gevonden! 😉
      Je kan een koepeltemperatuur van ca. 180°C aanhouden.
      De gaartijd hangt af van de grootte van de parelhoen, maar zal ergens rond de 35 a 40 minuten liggen.
      De kerntemperatuur (ca. 67°C) is uiteindelijk bepalend.

      Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.