Op kersen gerookte oosterse eendenbout
4 personen
BENODIGDHEDEN
- 1x cherry rookplank
- 4x eendenbout met vel
Voor de marinade:
- 1 sinaasappel; rasp + sap
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sojasaus
- ca. 2 cm stukje geraspte gember
- 1 eetlepel 5-spice kruiden
- chiliflakes naar smaak
- versgemalen zwarte peper
- ragfijn gesneden lente-uitje (beetje achterhouden voor serveren)
BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de marinade (hou een beetje apart voor bij het serveren).
Leg de eendenbouten met de vleeszijde in de rest van de marinade, bij voorkeur 12, maar minimaal 2 uur.
Prepareer de BBQ voor de directe methode en een koepeltemperatuur van 175°C (zie “TIPS” op onze website).
Haal de gemarineerde eend 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
Haal de gemarineerde eend 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).
Plaats de eendenbouten op de voorgegrilde zijde van de plank.
Controleer halverwege de bouten en bestrijk nogmaals met de marinade.
Plaats de eendenbouten op de voorgegrilde zijde van de plank.
Bestrijk de eendenbouten aan de velzijde met de marinade.
Steek een kernthermometer in de kern van de eendenbout.
Sluit het deksel van de BBQ.
Steek een kernthermometer in de kern van de eendenbout.
Sluit het deksel van de BBQ.
Controleer halverwege de bouten en bestrijk nogmaals met de marinade.
Zodra de eendenbouten een kerntemperatuur van 72 graden hebben,
neem je de bouten van de BBQ en laat ze onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
neem je de bouten van de BBQ en laat ze onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Serveer met de achtergehouden marinade en bosuitje.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!