Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade
Een coquelet is een jong haantje uit Frankrijk met een gewicht van ca. 400-500 gram.
Het wordt in zijn geheel bereid, het vel wordt krokant en het vlees lekker sappig.
Reken op 1 coquelet per persoon.
2 stuks
BENODIGDHEDEN
- 1x cherry rookplank
- 2x coquelet (poelier of groothandel)
Voor de marinade:
- 1 citroen (rasp en een beetje van het sap)
- 2 eetlepels olijfolie
- Bosje platte peterselie fijngehakt
- 4 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel zoet paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper
- Fleur de sél of zeezout
BEREIDING
Leg de cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Bestrijk de coqueletjes met de marinade en bestrooi met de peterselie.
Zet weg in de koelkast en laat minimaal 4 uur marineren.
Prepareer de BBQ voor bereiding met directe hitte op 175°C (zie “TIPS” op onze website).
Haal de coqueletjes 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).
Plaats de coqueletjes op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de vogeltjes.
Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 69°C zijn ze klaar.
Neem ze van de BBQ en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Knijp er voor het serveren nog wat citroensap overheen en bestrooi met fleur de sél.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!