Op kersen gerookt lamsrack
Een mals en sappig stukje lamsvlees in een heerlijke marinade!
4-6 personen
BENODIGDHEDEN
- 2x cherry rookplank
- 2x lamsrack
- aluminiumfolie
Voor de marinade:
- 1 sinaasappel; rasp + sap
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 takjes thijm (blaadjes gerist)
- 3 takjes rozemarijn (blaadjes gerist)
- 1 volle eetlepel mosterd
- Versgemalen zwarte peper + zout
- 2 eetlepels honing
BEREIDING
Leg de cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender of foodprocessor.
Bestrijk racks royaal met de marinade en zet deze minimaal 4 maar liever 10 uur in de koelkast.
Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS” op onze website).
Haal minimaal 1 uur voor bereiden uit de koelkast.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).
Rooster de lamsracks eerst even op het BBQ rooster aan, totdat ze wat kleur hebben.
Plaats de lamsracks op de voorgegrilde zijde van de plank.
Pak de uitstekende stukjes bot in met de aluminiumfolie zodat ze niet verbranden
Steek een kernthermometer in de dikste gedeelten van de racks.
Sluit het deksel van de BBQ en probeer deze op 165°C te houden.
Controleer de racks halverwege (je kunt op dit moment eventueel nog wat kersen chunks toevoegen aan de kolen voor een extra rooksmaak).
Bij een kerntemperatuur van 55°C zijn de lamsracks klaar.
Neem ze van de BBQ en laat ingepakt in aluminiumfolie 10 minuten rusten en nagaren.
Lekker met wat cranberry compote.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!