Deze heerlijke BBQ snack is inmiddels een absolute klassieker.
De eigenzinnige naam is een samenvoegsel van het geluid ‘MOO’ van de koe en het ‘OINK’ van het varken. Deze heerlijke balletjes hebben namelijk een kern van rundvlees en zijn omwikkeld met bacon van het varken.

MOINK Balls zijn inmiddels niet meer weg te denken als BBQ snack.
Origineel is het recept gemaakt met diepvries Italiaanse gehaktballetjes.
Deze zijn in Nederland niet of slecht verkrijgbaar, maar door de “NOSKOS rule” mag je ze nu ook maken met zelfgekruid gehakt.

De combinatie van gekruid rundergehakt en het spek, gerookt op de barbecue en afgelakt met een heerlijk zoete en pikante saus maakt dit de ultieme BBQ snack! MOINK Balls kun je perfect van te voren te maken, dan hoef je ze op je BBQ-party alleen nog maar op te warmen.

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Personen: 4

Instelling BBQ:

Indirecte methode 120°C

BEREIDING

Zet de ingrediënten klaar voor gebruik.

Recept | Moink Balls | Ingrediënten

Meng het gehakt, de Italiaanse kruiden, het paneermeel, ei, melk en de Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Recept | Moink Balls | Gehakt wegen

Vorm met natte handen balletjes van ca. 40 gram per stuk.
Doe 2-3 eetlepels van de Noskos rub in een kommetje en rol de balletjes er doorheen, zodat ze rondom zijn bedekt met de kruidenrub.

Snij de plakken spek door de helft en wikkel om elk balletje een plakje. Zet deze vast met een saté prikkertje.

Recept | Moink Balls | Rub aanbrengen

Zet de MOINK Balls minstens een uur weg in de koelkast om op te stijven.

Recept | Moink Balls | Omwikkelen met spek

Prepareer de BBQ of kamado voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 120°C

Recept | Moink Balls | Roken op Perzik chunks

Rook en gaar de MOINK Balls naar een kerntemperatuur van 50°C en bestrijk ze dan de eerste keer rondom met de BBQ-saus, herhaal dit elke 10 minuten totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70°C.

Recept | Moink Balls | Aflakken met BBQ Saus

Als de MOINK Balls een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt zijn ze klaar.

Haal ze van de barbecue en serveer direct.

Eet smakelijk!

Recept | Moink Balls | Blues Hog BBQ Sauce en Noskos The Pulled Pork BBQ Rub

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

Delen

Meer Vleesgerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.