‘Magic Mushrooms’ van de kersen rookplank

Recept | Magic Mushrooms | Rookplankje.nl

Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip.
Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis.
Een smaaktrip, die begint bij een knapperige buitenkant en via de vlezige textuur van de champignons bij een kern van gesmolten mozzarella met pesto eindigt.
Heerlijk als voor- of bijgerecht.

4 personen 

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 8 grote witte champignons,
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek, iets dikker gesneden
  • 2 bollen mozzarella, in blokjes gesneden
  • 50 gram groene pesto, uit potje of huisgemaakt
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper 
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.

BEREIDING

Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 180°C.
Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
Snij aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto eroverheen.
Wikkel om elke champignon een plakje ontbijtspek en bestrooi met wat peper, zout en gerookt paprikapoeder. 

Recept | Magic Mushrooms | Rookplankje.nl

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank, plaats op het BBQ rooster en sluit het deksel.

De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten.
Afhankelijk van je type BBQ en de grootte van je champignons, duurt dit ca. 20 minuten.

Als de ‘Magic Mushrooms’ klaar zijn, kun je ze op de plank serveren.
Lekker met wat rucola en geroosterd brood. 

Eet smakelijk!

 

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *