‘Magic Mushrooms’ van de kersen rookplank
Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip.
Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis.
Een smaaktrip, die begint bij een knapperige buitenkant en via de vlezige textuur van de champignons bij een kern van gesmolten mozzarella met pesto eindigt.
Heerlijk als voor- of bijgerecht.
4 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout : 1x Cherry rookplank
Ingrediënten:
- 8 grote witte champignons,
- 8 plakken gerookt ontbijtspek, iets dikker gesneden
- 2 bollen mozzarella, in blokjes gesneden
- 50 gram groene pesto, uit potje of huisgemaakt
- snufje gerookt paprikapoeder
- versgemalen zwarte peper
- Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.
BEREIDING
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 180°C.
Snij aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.
Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto eroverheen.
Wikkel om elke champignon een plakje ontbijtspek en bestrooi met wat peper, zout en gerookt paprikapoeder.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank, plaats op het BBQ rooster en sluit het deksel.
De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten.
Afhankelijk van je type BBQ en de grootte van je champignons, duurt dit ca. 20 minuten.
Lekker met wat rucola en geroosterd brood.
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!
Vanavond geprobeerd heerlijk recept echte aanrader
Volop rooksmaak heerlijke combinatie
Gegeten met wegens en een gerijpte entrecote
Leuk dat je dit recept hebt geprobeerd Sjef!
Bedankt voor je reactie.
Gisteravond deze champignons gemaakt , tezamen met de beercan burgers. Echt heerlijke combinatie, alleen was het plankje zo krom getrokken dat de champignos op het rooster vielen. Daar moet ik wat op verzinnen. Maar de recepten zijn top. Grt Tom