”Magic Mushrooms” van de kersen rookplank

Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip.
Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis.
Een smaaktrip, die begint bij een knapperige buitenkant en via de vlezige textuur van de champignons bij een kern van gesmolten mozzarella met pesto eindigt. Heerlijk als voor- of bijgerecht.

Recept

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 180°C
 
Borstel de champignons schoon (niet met water wassen) en verwijder de steel.
Snij aan de bolle kant van de champignons een klein plakje af zodat er een platte kant ontstaat waar hij goed op kan blijven staan.

Vul de champignons met de mozzarella blokjes en verdeel de pesto eroverheen.
Wikkel om elke champignon een plakje ontbijtspek en bestrooi met wat peper, zout en gerookt paprikapoeder.
 
Recept | Magic Mushrooms | Rookplankje.nl

 

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg de champignons op de voorgegrilde zijde van de plank, plaats op het BBQ rooster en sluit het deksel.

De champignons zijn klaar als het spek mooi is gekleurd en de mozzarella is gesmolten.
Afhankelijk van je type BBQ en de grootte van je champignons, duurt dit ca. 20 minuten.

Als de ‘Magic Mushrooms’ klaar zijn, kun je ze op de plank serveren.
Lekker met wat rucola en geroosterd brood.

Eet smakelijk!

Magic Mushrooms van de kersen rookplank

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

 

INGREDIËNTEN

  • 8 grote witte champignons,
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek, iets dikker gesneden
  • 2 bollen mozzarella, in blokjes gesneden
  • 50 gram groene pesto, uit potje of huisgemaakt
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper 
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.

Delen

Benodigdheden shoppen

Meer Vleesrecepten

3 reacties op “‘Magic Mushrooms’ van de kersen rookplank

  1. Tom zegt:

    Gisteravond deze champignons gemaakt , tezamen met de beercan burgers. Echt heerlijke combinatie, alleen was het plankje zo krom getrokken dat de champignos op het rooster vielen. Daar moet ik wat op verzinnen. Maar de recepten zijn top. Grt Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.