‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees’

Met dit smaakvolle recept verwelkomen wij de lente!
Een heerlijke en verrassend eenvoudige gevulde kiprollade van de BBQ.
Frisse groene asperges, parelwitte kipfilet en een glans van zonnenschijn door de heerlijke WildFood BBQ rub maakt dit een voorjaarsrecept om je vingers bij af te likken!

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 4

Instelling BBQ:

Indirecte methode 110°C

Directe methode 175°C

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 110°C

Receptfoto | Kiprollade met Asperge | Ingrediënten

We beginnen met het blancheren van de asperges. Breng hiervoor 1 liter water aan de kook.
Snij de houtachtige achterzijde van de groene asperges af en leg de asperges in de skillet. Voeg het kokende water toe en laat de asperges 1 minuut in het hete water liggen. Neem de asperges daarna uit de skillet en leg in een kom met ijskoud water. Zodra de asperges goed zijn teruggekoeld, neem je ze uit de pan en dep je ze goed droog met wat keukenpapier.

Vlinder je de kipfilet door met een lang en scherp mes de filets horizontaal nét niet helemaal door te snijden. Leg de kipfilets vervolgens één voor één in de ziplock-bag en sla deze plat met de vleeshamer of het gietijzeren skillet.

Receptfoto | Kiprollade met Asperges | Vlinderen kipfilet

Besmeer de platgeslagen kipfilets éénzijdig met roomkaas en bestrooi met wat van de BBQ rub.
Leg 3 asperges op de met roomkaas bedekte filet. Herhaal dit voor de resterende filets.

Receptfoto | Kiprollade met Asperges | vulling
Leg per kipfilet 3 plakken gerookt ontbijtspek naast elkaar, leg de gevulde kip op het spek en rol stevig op. Met 3 á 4 stukjes slagerstouw per kipfilet bind je hem nu op als een rollade. Bestrooi de rolletjes vervolgens nog even rondom met de WildFood Poultry rub.

Receptfoto | Kiprollade met Asperges | Opbinden


Gooi een perzik chunk tussen de kolen (of perzik chips indien je een gas- of elektrische BBQ hebt) en rook de kiprolletjes eerst tot een kerntemperatuur van 50°C.

Receptfoto | Kiprollade met Asperges | Roken op Perzik chunks

Doe de BBQ saus in het pannetje en bestrijk de kiprollade vervolgens rondom met de saus. Gaar ze verder tot een kerntemperatuur van 60°C en de rollade mooi gerookt is. Bestrijk daarna nogmaals met de saus.
Haal de kip van de BBQ en leg weg onder wat aluminiumfolie.

Richt de BBQ nu in voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van 175°C. Leg de kiprollades terug op het rooster en grill ze mooi bruin tot een kerntemperatuur van 70°C. 

Receptfoto | Kiprollade met Asperges | Afgrillen met saus
Laat nog 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie.

Serveer de kiprollade in plakken gesneden en garneer met de overgebleven asperges en wat van de BBQ saus ‘on the side’.

Lekker met een goed glas riesling

Eet smakelijk!

Receptfoto | Kiprollade met Asperges

Tips:

  1. Heb je nu een keer geen BBQ ter beschikking, dan is dit kiprecept ook heerlijk uit de oven (je mist dan uiteraard wel de rooksmaak).
  2. Heb je wat kiprolletjes over? De volgende dag zijn ze eigenlijk nóg lekkerder. Heerlijk op een sandwich met wat mayonaise of door een salade!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN


Delen

Benodigdheden shoppen

-10%
APRIL DEAL

Meer Vleesgerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.