Tromgeroffel van het drumstick rek

Sinds wij het drumstick rack in ons assortiment hebben, is het een veelgebruikt BBQ-accessoire tijdens onze vrijdagmiddagborrel!
Door de drumsticks op te hangen, gebruik je de ruimte in de BBQ zeer efficiënt en is de airflow rondom het vlees optimaal. Hierdoor gaart je kip sneller, egaler én wordt deze knapperiger!
Omdat het niet altijd heel ingewikkeld hoeft te zijn, hebben wij een snelle en eenvoudige marinade bedacht die perfect past bij dit lekkere kipgerecht van de BBQ.

Recept

Voorbereidingstijd:

10 minuten + 4 uur marineren

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 6

Instelling BBQ:

Direct 175°C

BEREIDING

Voorbereiding van de Drumsticks:

Doe de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zwarte peper, zeezout, uienpoeder en cayennepeper in een grote kom en meng goed door elkaar.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg de drumsticks toe aan de marinade.
Geen zin in vieze handen? Dan marineer je de kip gemakkelijk in een zip-lock bag.
Zet voor minimaal 4 uur weg in de koelkast, maar een nachtje is nog beter.

Receptafbeelding | Kip Drumsticks van de BBQ | Marineren in zip-lock bag


Voorbereiden van de barbecue:

Bereid de BBQ voor op directe bereiding met een koepeltemperatuur van 175°C.
Voeg 1 tot 2 hickory chunks toe aan de kolen, plaatst het drumstick rekje op het BBQ rooster en sluit het deksel.

Afwerking:

Na ca. 15 minuten bestrijk je de drumsticks met behulp van het kwastje met BBQ saus, herhaal dit na 10 minuten.

Receptafbeelding | Kip Drumsticks van de BBQ | Saus lakken


Haal de drumsticks van de barbecue als ze een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt en laat ze 5 minuten rusten alvorens te serveren.

Een heerlijke borrelsnack voor bij een ijskoud biertje, tot in perfectie gegaard!

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Kip Drumsticks van de BBQ

Tips:

  1. Omdat niet iedere drumstick even dik is, kun je supersnel de temperatuur checken in elk stuk kip met behulp van bijvoorbeeld de thermapen.
    Deze thermometer meet de temperatuur binnen een seconde!
  2. Liever wat meer pit? Probeer wat hot sauce bij de drumsticks!
 
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 12 kip drumsticks
  • 50 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
  • 100 ml BBQ-saus (wij gebruikten NOSKOS The Original BBQ Sauce)


Delen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.