Jerk Chicken, gerookt op Whisky Barrel Chunks met verfrissende salsa

Recept | Jerk Chicken gerookt op Whisky Chunks

 

Voor ca. 8 personen

BENODIGDHEDEN

Voor de jerk chicken:

  • 2 kilo kipdijfilet

Voor de marinade:

  • stuk gember van ca. 4 cm fijngehakt
  • bosje lente-ui grof gesneden
  • volle eetlepel gemalen piment
  • 2 habanero of Madame Jeanette pepers, zonder zaadlijsten
  • 5 tenen knoflook
  • bosje platte peterselie grof gehakt
  • flinke eetlepel honing
  • rasp + sap van 1 limoen
  • theelepel zwarte peperkorrels
  • theelepel grof zeezout
  • 3 eetlepels witte balsamico azijn
  • sap van een halve sinaasappel
  • scheutje whisky of rum

Voor de salsa:

  • 1 mango*
  • 1 avocado*
  • 1 rode ui*
  • halve komkommer, zaadlijsten verwijderd*
  • 1 rode paprika*
  • 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd*
  • bosje koriander fijngehakt
  • sap + rasp van limoen
  • eetlepel frambozen of rode wijnazijn
  • snufje peper en zout naar smaak
  • scheutje goede olijfolie


BEREIDING

Jerk Chicken:
Doe alle ingrediënten voor de marinade in de blender en vermaal tot een pasta.
Leg de kipdijfilet in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

Salsa:
Snij alle met ‘*’ gemerkte ingrediënten brunoise (blokjes van 5×5 mm) en meng de overige ingrediënten erdoor (zet koud weg in de koelkast).
Prepareer de BBQ met een directe en indirecte zone (zie TIPS).Probeer een koepeltemperatuur van ca. 175°C aan te houden.

Grill de kippendijen direct boven het vuur aan om ze te kleuren en verplaats ze daarna naar de indirecte zone.
Leg als rookhout een paar Whisky Barrel Chunks tussen de kolen.

Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van één van de kippendijen.
Sluit het deksel.

Nu garen en roken we de kippendijen tot deze een kerntemperatuur van 74°C hebben.

Serveer met de salsa, knijp er nog wat vers limoensap overheen en garneer met wat verse koriander.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van de chunks wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.