Delen

Voorbereidingstijd:

12 uur

Bereidingstijd:

8 uur + 12 uur koelkast

Personen: 12

Instelling BBQ:

Indirecte methode 110°C
Directe methode 200°C

Greek Style Pulled Pork Pita’s

Om de nieuwste telg uit de kruidenfamilie van NOSKOS genaamd ‘the Greek’ een warm welkom te heten, maakten wij deze waanzinnige Grieks geïnspireerde pulled-pork-pita’s. Waan jezelf op één van de Griekse eilanden, schenk jezelf een klein ouzo’tje in en geniet van de heerlijke smaken uit het zonnige Griekenland.

BEREIDING

Snij eventuele loszittende stukjes vlees, vet en vliesjes weg van de procureur, totdat je een mooi getrimd stuk vlees overhoudt (of laat je slager dit doen).

Meng de ingrediënten voor de pekel goed door elkaar. Wij gebruikten poedersuiker omdat dit makkelijker oplost in koude vloeistof.

Leg het vlees in de ovenschaal of lekbak en injecteer de pekel met de marinade-injector in het vlees. Verdeel de pekel zo goed mogelijk door (op een aantal plekken) via hetzelfde gat onder verschillende hoeken in het vlees te injecteren. Op deze manier maak je niet teveel gaten in het vlees.
Zorg ervoor dat je rustig injecteert, terwijl je de naald langzaam onder verschillende hoeken, maar met de draad mee, in en uit het vlees beweegt. 

Injecteren marinade in procureur voor pulled pork

Dep de procureur en de ovenschaal droog met keukenpapier,
Strooi de rub nu rondom over de procureur en wrijf het er zachtjes op.
Zet het vlees nu ca. 12 uur afgedekt weg in de koelkast.

Aanbrengen NOSKOS The Greek rub voor pulled pork

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 110°C.

Voeg het rookhout toe, 2 kersen en 2 hickory chunks.
Leg van beide één chunk tussen de brandende kolen en de rest er net naast.

Plaats de druippan gevuld met een laagje water op de plate setter en leg het vlees op het grill rooster. Steek de kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees en sluit het deksel.

Rook de procureur nu ongeveer 3 uur.
Als de chunks geen rook meer afgeven, voeg je tussendoor wat nieuwe toe.
Bij een kerntemperatuur van 70°C pak je het vlees in een dubbele laag aluminiumfolie of butcher-paper in.
Steek de thermometer door de folie heen en gaar verder tot een kerntemperatuur van 93°C.

Ondertussen kun je mooi de tzatziki geïnspireerde frisse saus maken voor bij de pulled pork pita’s.

Was de komkommer en rasp deze met de blokrasp. Vang het vruchtvlees op in een kom. Voeg 1 afgestreken eetlepel zout toe en knijp het vocht van de komkommer rasp boven een zeef goed uit.

Meng nu in een schone kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, knoflook, fijngesneden kruiden en chilipeper en voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer goed door elkaar en zet koud weg tot gebruik.

Zodra het vlees de kerntemperatuur van 93°C heeft bereikt, haal je het voorzichtig van de BBQ en laat je het ca. 30 minuten rusten onder alu folie.
Vang het vocht op en bewaar om straks door de pulled pork te mengen.
Trek het vlees vervolgens met behulp van bear claws of 2 vorken uit elkaar.

Breng indien nodig nog op smaak met wat extra NOSKOS The Greek BBQ rub. Voeg het vleesvocht toe en meng alles goed door elkaar.

Richt de BBQ ondertussen in voor directe bereiding met een temperatuur van ca. 200 graden en rooster de pita broodjes totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Tijd om een mooi bordje met een Grieks feestmaal op te maken. Pak niet je mooiste borden… want als je jezelf na het eten van dit feestmaal een echte Griek waant, zou je zomaar ineens met de borden kunnen gaan gooien!

Snij de pita’s open, vul met het vlees en garneer met de fijngesneden ui, paprika, komkommer, tomaat en peterselie.

Serveer met de heerlijke frisse saus.

Wat drinken wij erbij? …een ijskoud glaasje ouzo natuurlijk!

Eet smakelijk!

Recept | Greek Style Pulled Pork Pita's | Rookplankje.nl

 

  • Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
  • Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor de pekel

  • 200 ml dragon-azijn
  • 75 ml water
  • 4 volle eetlepels poedersuiker
  • 2 shotglaasjes ouzo
  • 1 eetlepel fijn zout
  • 1 volle eetlepel NOSKOS The Greek BBQ Rub

Ingrediënten voor de broodjes

  • 12 pita broodjes
  • 1 rode en gele paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien in dunne halve ringen
  • 8 trostomaatjes in blokjes gesneden
  • 1 bosje (50 gram) platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten voor de saus

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 bosje (15 gram) dille fijngesneden
  • 1 bosje (15 gram) peterselie fijngesneden
  • versgemalen peper en zout
  • 1 chilipeper fijngesneden

Benodigdheden shoppen

Nieuw
Compact
Medium
Large

GRILL GURU ACCESSOIRES

Grill Guru | Drip Pan

20,9524,95 inclusief BTW

THE BASTARD ACCESSOIRES

The Bastard Drip Pan

20,9524,95 inclusief BTW
Nieuw

Meer Vleesrecepten