Gevulde kiprollade van kersen rookplank

Gevulde_kiprollade

 

4 personen

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 4x kipfilet
  • 16 plakken rauwe ham (ca. 200 gram)
  • 3 puntpaprika’s
  • 200 gram verse roomkaas
  • flinke hand bieslook, fijngehakt
  • 1 chilipeper
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of grof gemalen zeezout.

BEREIDING

Leg de Cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Rooster eerst de paprika’s en de chilipeper. Dit kan op de BBQ, maar je kunt ze ook direct in de vlam van je gasfornuis leggen.
Het is de bedoeling dat ze rondom zwart geblakerd zijn. Leg ze daarna in een kom en trek meteen huishoudfolie strak over de kom.
Na ca. 5 minuten kun je de folie verwijderen en schraap je met een mes of keukenpapier gemakkelijk het geblakerde vel eraf.
Ontdoe de paprika’s en de chili van de steel en zaadjes, snij de paprika’s in brede plakken en hak de chili fijn.Leg de kipfilets op een vel bakpapier en ‘vlinder’ ze (of vraag je slager dit te doen).

Bedek de kip met nog een vel bakpapier en sla goed plat met de deegroller.
Leg een plak geroosterde paprika op de platgeslagen kipfilet, smeer de roomkaas erop en bestrooi met peper, zout, bieslook en de gehakte geroosterde chili.Rol de filets strak op en omwikkel met de rauwe ham.
Bind elke filet op met 3 tot 4 stukjes slagerstouw en smeer rondom in met de olijfolie.
Zet in de koelkast weg tot gebruik. Je kunt dit prima een dag van te voren klaarmaken!

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie “TIPS” op onze website).

Gril de kip eerst even rondom aan op het rooster boven direct vuur om hem op weg te helpen en extra smaak te geven.
Haal de kip van de BBQ en leg even apart.

Grill nu de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie “TIPS” op onze website).

Plaats de rollade’s op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de rollade.
Sluit het deksel van de BBQ, en probeer een koepeltemperatuur van ca. 180 graden aan te houden. Controleer halverwege.
Bij een kerntemperatuur van 75 graden is de kiprollade klaar.

Neem van de BBQ en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat Fleur de Sel over.Lekker met wat op de BBQ gegrilde groene asperges met een kneepje citroen en wat verse pasta met olijfolie.

Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten
Gevulde_kiprollade_Bereid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *