DELEN

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Personen: 2

Instelling BBQ:

Directe + indirecte methode met een koepeltemperatuur van ca. 200°C

Clubsteak met Gegrilde Groenten

Dit keer bereiden wij wel een heel mooi stuk vlees op de BBQ, namelijk de Clubsteak!
Dit heerlijke en zeer malse stuk vlees van Vit’s is een 4 cm dikke entrecote met been, perfect om op de BBQ te grillen dus! Het vlees van Vit’s is geproduceerd met respect voor het dier en afkomstig uit een kleinschalig slachthuis in Twente. Een mooi stuk vlees heeft niet veel nodig, wij geven een hint rook mee door rookhout chunks van oude wijnvaten te gebruiken.
Ben jij er klaar voor? Laten we snel de BBQ aansteken en kijken of jij ook een clubmember wordt van deze steak!

BEREIDING

Haal het ontdooide vlees minimaal een uur voor gebruik uit de koeling.

Prepareer de BBQ met een directe en indirecte zone, zie onze Tips&Tricks.
Start met een koepeltemperatuur van 200°C.

Smelt de boter samen met de tenen knoflook en de kruiden in het steelpannetje en laat 5 minuten heel zachtjes pruttelen totdat de boter alle smaken goed heeft opgenomen.

Schil de zoete aardappel en snij in lange parten, blancheer de aardappel door ze 3 minuten in kokend water te leggen en daarna koud te spoelen. Dep droog en leg weg tot verder gebruik. 
Snij de houtige onderkant van de asperges en smeer ze samen met de aardappel rondom in met een dun laagje olijfolie.

Grill de groenten boven de directe zone tot ze mooie grillstrepen hebben en hou ze warm onder wat alu folie.

Stook het vuur in de kamado wat hoger op in de directe zone en smeer de clubsteak rondom ruim in met de gesmolten boter met behulp van het siliconenkwastje.
Schroei de clubsteak aan beide zijden dicht boven het directe vuur en smeer ondertussen steeds wat van de boter over de steak heen.

Receptafbeelding | Clubsteak op grill | Rookplankje.nl

Als je beide zijden in ca. 1-2 minuten per kant mooi hebt aangegrild, verplaats je het vlees naar de indirecte zone en temper je het vuur door de onderste en bovenste  schuif van je BBQ bijna dicht te zetten. Voeg nu de wine barrel chunks toe aan de kolen en sluit het deksel.
Rook de steak tot je een kerntemperatuur van ca. 48°C hebt bereikt.
Laat onder wat alufolie ca. 10 minuten rusten (tijdens het rusten gaart de clubsteak door tot ongeveer 53°C medium rare).

Snij het vlees los van het bot en trancheer in mooie plakken. Zorg er uiteraard voor dat je het vlees haaks op de draad snijdt.

Bedruip het vlees nog een laatste keer met de heerlijke boter en strooi er wat zoutflakes en versgemalen zwarte peper overheen.

Serveer met de gegrilde groenten en schenk er een mooie volle rode wijn, zoals een Rioja, bij uit.

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Clubsteak met gegrilde veggies | Rookplankje.nl
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige Recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 Vit’s Clubsteak
  • 6 tenen knoflook gepeld
  • paar takjes tijm, rozemarijn en salie 
  • 125 gram roomboter
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Maldon zoutflakes
  • versgemalen peper

Meer Vleesrecepten