Chicken Chili Cheese Sandwich

Als variatie op de klassieke Philly Cheesesteak, maakten wij dit heerlijke recept op de plancha in de BBQ. Dit keer dus niet met ribeye steak, maar met heerlijk gekruid kipfilet. Stukken voordeliger en ontzettend lekker! Door het gebruik van een plancha wordt je kip heerlijk crispy en bak je eenvoudig je groentes mee. Uiteraard mag een vleug rook niet ontbreken. Wij gebruikten wat hickory rookhout voor een hele fijne BBQ-beleving!

Recept

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Personen: 8

Instelling BBQ:

Directe methode 150°C

BEREIDING


Meng alle ingrediënten voor de rub goed door elkaar.

Snijd de kipfilet (dwars) in reepjes van ca. 3mm dik en doe in een kom.
Meng samen met 3 eetlepels olijfolie en 60 gram van de rub goed door elkaar.

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 150°C.
Verwarm de plancha / skillet meteen mee.

Snij de broodjes in de lengte open, maar net niet helemaal doormidden,
zodat de helften nog aan elkaar zitten.
Besmeer de beide helften met een beetje mayonaise.

Doe wat olie op de plancha / skillet en voeg het groentemengsel toe.
Bak dit ca. 2 minuten en schep af en toe even om.

Voeg een blokje rookhout toe aan de kolen, doe nog wat olie op de plancha en bak de kip.
Schep af en toe om en sluit het deksel tussen het omscheppen door, zodat de kip een lekkere rooksmaak meekrijgt.

Als de kip goudbruin en gaar is, rooster je de broodjes met de mayo kant naar beneden even kort aan op de plancha tot het brood goudbruin is.

Meng de kip en de groentes door elkaar.

Verdeel in porties ter grootte van de broodjes. Laat het mengsel op de plancha liggen en doe de kaas eroverheen, top af met de helft van de fijngesneden chilipeper en jalapeño.
Sluit de klep van de BBQ en wacht ca. 1 minuut totdat de kaas gesmolten is.

Nu wordt het even spannend. Leg de broodjes met de getoaste kant op het chicken chili cheese mengsel en hou je hand erop. Schuif de spatel met een soepele beweging over de plancha onder het broodje met het kipmengel door en draai het zelfverzekerd om.

Serveer het broodje direct op een stoere snijplank of op een bord en garneer met de overgebleven chili en jalapeño.

TIP: Als je een kleine plancha of skillet hebt, kun je de kip en groentes van te voren klaarmaken en in porties opwarmen.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 Kg kipfilet
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in fijne blokjes gesneden
  • 1 jalapeño peper, zaadlijsten verwijderd en in fijne blokjes gesneden
  • 2 rode uien grof gesnipperd
  • 2 portabello’s of 1 klein bakje kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 8 petit pains of andere langwerpige broodjes naar keuze
  • 200 gram provolone kaas in plakjes of geraspt
  • 100 gram cheddar in plakjes of geraspt
  • sriracha saus 
  • mayonaise

VOOR DE RUB

  • 1 deel zout
  • 2 delen paprikapoeder
  • 1 deel knoflookpoeder
  • 1 deel uienpoeder
  • 1/2 deel cayennepeper of chilivlokken
  • 1/2 deel gemalen zwarte peper

TIP: maak in één keer een grotere hoeveelheid, deze rub kun je goed bewaren en is ook heerlijk bij andere kiprecepten, of spareribs.


Delen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.