Broodje Rosbief van de Barbecue
Zoek je inspiratie voor een lekker lunchgerecht of een lekker BBQ gerecht voor grote groepen? Zoek niet verder! Met dit eenvoudige recept maak je het lekkerste broodje rosbief. Wij rookten de rosbief op chunks van wijnvaten en serveerden hem met o.a. truffelmayonaise en pijnboompitten. De rosbief van de BBQ maak je een dag van te voren en is snel klaar.
BEREIDING
Smeer de rundermuis rondom in met een dun laagje olijfolie en bestrooi rondom met de Pink Devil BBQ-rub. Zet minimaal 2 uur in de koeling tot gebruik.
Stel de BBQ in voor de indirecte methode (zie Tips&Tricks) met een koepeltemperatuur van 110°C.
Zodra de BBQ stabiel op temperatuur is voeg je 2 wine barrel chunks toe aan de kolen en leg je het vlees op het rooster.
Rook de rosbief in ca. 45 minuten naar een kerntemperatuur van 42°C.
Zodra de juiste temperatuur is bereikt, haal je het vlees van de BBQ en laat je het onder wat alufolie rustig afkoelen.*
Zodra het vlees op kamertemperatuur is, zet je het in de koelkast weg om verder terug te koelen.
Zodra het vlees goed is teruggekoeld, is het tijd om het aan te snijden. Probeer zo dun mogelijke plakjes te snijden, dat geeft een prettig mondgevoel en eet wat makkelijker dan dikke plakken.
Een voordeel van de rundermuis is dat de draad van dit vlees in de lengte loopt, dus zoeken naar de juiste snijwijze is niet nodig.
Het is nu tijd om je broodje rosbief samen te stellen.
Besmeer het brood met een dun laagje truffelmayo en leg er wat blaadjes rucola op. Leg daarbovenop plakjes van de gerookte rosbief en garneer met de geroosterde pijnboompitten, kappertjes en grof geraspte parmezaan.
Verdeel nog wat truffelmayo over de bovenkant en strooi er wat zoutflakes overheen.
Eet smakelijk!
– Variatietip: voeg wat dunne ringen rode ui toe voor een extra bite!
* Je kunt het vlees na 30 minuten rusten uiteraard ook al aansnijden, maar het flinterdun aansnijden gaat veel makkelijker als het vlees op koelkasttemperatuur is.
BENODIGDHEDEN
- rookhout: Chunks van wijnvaten
INGREDIËNTEN
- 1 rundermuis van ca. 1,7 kg
- 3 volle eetlepels Pink Devil BBQ rub
- 75 gram geroosterde pijnboompitten
- 100 gram grof geraspte parmezaan
- 1 potje kappertjes
- 100 gram rucola
- Truffelmayonaise (wij gebruikten Jean Bâton met echte truffel)
- Fleur de sel of Maldon zoutflakes
- Olijfolie
- Brood naar keuze (wij roosterden dikke plakken ambachtelijk boeren wit)