Misschien wel net zo lekker als pulled pork, maar sneller!

Soms heb je niet de tijd om pulled pork op de BBQ te maken. Wij laten je met dit eenvoudige pulled chicken recept zien hoe jij in 90 minuten een heerlijk alternatief met kip op tafel tovert! Sappige kip in een zoete en hartige saus waar je je vingers bij aflikt. Wij hebben deze in de dutch oven op de kamado bereid; een ideale combinatie voor dit lekkere barbecue recept. Uiteraard mag een vleug rook niet ontbreken, dus wij hebben deze kip gerookt met de zachte en zoete tonen van perzikhout.

Recept

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

1,5 uur

Personen: 8

Instelling BBQ:

Indirect 70°C – 110°C

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie ‘TIPS’). Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 70°C.

Zet de ingrediënten klaar voor gebruik.

Receptafbeelding | Broodje Pulled Chicken | Ingrediënten 

Bestrooi de kipdijfilet rondom met de rub. Door een rubshaker te gebruiken, kun je de rub veel beter doseren en breng je een meer gelijkmatige laag aan.

Leg 1 perzik chunk tussen de kolen en leg de kip op de barbecue.
Rook de kip ca. 30 minuten op 70°C.
Het is niet nodig om de kerntemperatuur meten, omdat de kip nog verder gaart in de Dutch oven.

Receptafbeelding | Broodje Pulled Chicken | Kip roken

Na een half uurtje haal je de kip van de BBQ en verhoog je de temperatuur in de BBQ naar ca. 110°C. Zet de Dutch oven in de kamado en laat even op temperatuur komen.

Smelt de boter in de Dutch oven en voeg de kip toe.
Doe nog 2 eetlepels van de chicken rub bij de kip en voeg de gevogelte fond, barbecue saus en het water toe.
Roer tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en plaats het deksel op de Dutch oven. Laat
het geheel zachtjes koken en onder af en toe roeren in 1 uur gaar en zacht worden. 

Receptafbeelding | Broodje Pulled Chicken | Garen

De kip is klaar als je het met een vork gemakkelijk uit elkaar kunt trekken.

Haal de kip uit de dutch oven en laat de saus indien nodig nog even zonder deksel iets inkoken.

Trek de kip met behulp van 2 vorken uit elkaar en voeg de saus toe.
proef of de pulled chicken goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout of iets van de chicken rub toe.

Snijd de broodjes open en beleg royaal met de pulled chicken.
Garneer het geheel met de frisse rode ui en de plakjes augurk.

Heerlijk met een lekker IPA biertje.

 

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Broodje Pulled Chicken

Tips:

  1. In plaats van broodjes kun je de pulled chicken ook prima serveren in een wrap met frisse cole slaw
  2. Heb je geen haast, laat de kip dan wat langer slow cooken, dan worden de smaken nog intenser!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

Delen

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.