Delen

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

3 uur

Personen: 10

Instelling BBQ:

Indirecte methode met een koepeltemperatuur van 110° C

Broodje Gerookte Beenham

Ben jij op zoek naar het lekkerste recept voor een broodje beenham?
Dit recept is onze versie van deze klassieker en omdat wij van Rookplankje.nl zijn, geven wij hem natuurlijk een lekkere rooksmaak mee! Hiervoor  gebruiken wij appel chunks als rookhout.
Dit makkelijke recept is ideaal voor grote groepen en simpel te maken.

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 110°C.
 
Smeer de beenham rondom in met de mosterd en bestrooi rondom met de rub.

Vul de druippan met een laagje water en voeg het rookhout toe aan de kolen.
Leg 1 chunk direct in de gloeiende kolen en de rest er net naast, zodat je voor een lange periode rookafgifte hebt.

Rook de beenham in ca. anderhalf uur naar een kerntemperatuur van 65°C.

Haal van de BBQ en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de beenham vervolgens in de koelkast om verder op te stijven, dat maakt het snijden makkelijker.


Je kunt de beenham eventueel een paar dagen van te voren bereiden. In vershoudfolie blijft de beenham in de koelkast 4-5 dagen goed.

Snij de beenham met een scherp vleesmes in dunne plakken.

Aangesneden beenham

Beleg het broodje met een laagje sla, tomaten en beenham.
Garneer met de avocado, ui, radijs en de honing-mosterd saus.

Recept Broodje Gerookte Beenham

Wees gerust wat ruimer met de beenham dan wij op bovenstaande foto waren!

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!
 

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 voorgepekelde naturel beenham ca. 1250 gram
  • 4 eetlepels BBQ rub, wij gebruikten No-Rubbish “The Taste”
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 zachte witte broodjes naar keuze
  • 1 fles van je favoriete honing mosterd saus
  • 3 tomaten in plakjes
  • 2 avocado’s gehalveerd en in dunne plakjes
  • 1 bos radijsjes, gewassen en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden
  • 25 gram bieslook, fijngesneden
  • 100 gram botersla

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.