Bacon Wrapped Meatloaf

Receptafbeelding | Bacon Wrapped Meatloaf

Om onze nieuwste telg in de rookplank familie te verwelkomen – de eiken rookplank – hebben wij hier een heerlijk gehaktbrood op bereid.
Met een smeuïge vulling van gesmolten kaas en pittige jalapeno peper, krijg jij als pitmaster vast en zeker alle lof  voor dit heerlijke gerecht.


4 personen 

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 750 gram runder gehakt
  • 10 lange plakken ontbijtspek
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 2 jalapenopepers in ringen (of meer als je het aandurft)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 volle eetlepels Noskos the Beef Rub (of je eigen favorite beef rub)
  • 2 volle eetlepels Noskos BBQ sauce  (of je eigen favorite BBQ saus)
  • 3 eetlepels maple syrup

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje, met directe hitte (zie “TIPS”).
Probeer een koepeltemperatuur van ca. 175°C aan te houden.
Maak op een vel bakpapier van de plakken ontbijtspek een geweven mat, zoals op onderstaande foto.
Weet je niet precies hoe je dit doet? Op YouTube zijn veel tutorials te vinden.
Receptafbeelding | Bacon Wrapped Meatloaf | gevlochten bacon
Leg het gehakt op het vel bakpapier en druk het met met je handen uit tot een centimeter dikke, rechthoekige plak van ca. 20×25 cm.
Strooi de rub over het gehele oppervlak van het gehakt.

Leg de kaas, pepers en uien zoals op onderstaande foto op het gehakt en doe de BBQ-saus eroverheen.

Receptafbeelding | Bacon Wrapped Meatloaf | bereiding

Rol het gehakt met de vulling voorzichtig op en draai de zijkanten van het bakpapier aan, naar de gehaktrol toe.
Het is de bedoeling dat er een soort worst ontstaat.
Laat deze eventueel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Haal het bakpapier van de meatloaf en leg op de mat van het ontbijtspek.
Rol nu met behulp van het bakpapier het spek om de meatloaf heen en draai op dezelfde manier aan als het gehakt.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg het gehaktbrood op de voorgegrilde zijde van de plank, plaats op het BBQ rooster en sluit het deksel.

Receptafbeelding | Bacon Wrapped Meatloaf | op kamado

Gebruik het siliconenkwastje om de meatloaf vanaf een kerntemperatuur van ca. 55°C met de maple syrup te bestrijken.
Dit mag best een paar keer.

Zodra je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70°C is je gerecht klaar.
Afhankelijk van het type barbecue en de dikte van de meatloaf duurt dit ca. 45 minuten.

Serveer direct van de plank.

Lekker met een groene salade en verse friet.

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Bacon Wrapped Meatloaf

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie voor gebruik van ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.