Bacon Wrapped Meatloaf
Om onze nieuwste telg in de rookplank familie te verwelkomen – de eiken rookplank – hebben wij hier een heerlijk gehaktbrood op bereid.
Met een smeuïge vulling van gesmolten kaas en pittige jalapeno peper, krijg jij als pitmaster vast en zeker alle lof voor dit heerlijke gerecht.
4 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout : 1x rookplank Oak
- 2 vellen bakpapier
- siliconenkwastje
Ingrediënten:
- 750 gram runder gehakt
- 10 lange plakken ontbijtspek
- 100 gram geraspte cheddar
- 2 jalapenopepers in ringen (of meer als je het aandurft)
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 volle eetlepels Noskos the Beef Rub (of je eigen favorite beef rub)
- 2 volle eetlepels Noskos BBQ sauce (of je eigen favorite BBQ saus)
- 3 eetlepels maple syrup
BEREIDING
Probeer een koepeltemperatuur van ca. 175°C aan te houden.

Strooi de rub over het gehele oppervlak van het gehakt.
Leg de kaas, pepers en uien zoals op onderstaande foto op het gehakt en doe de BBQ-saus eroverheen.
Rol het gehakt met de vulling voorzichtig op en draai de zijkanten van het bakpapier aan, naar de gehaktrol toe.
Het is de bedoeling dat er een soort worst ontstaat.
Laat deze eventueel een half uurtje opstijven in de koelkast.
Haal het bakpapier van de meatloaf en leg op de mat van het ontbijtspek.
Rol nu met behulp van het bakpapier het spek om de meatloaf heen en draai op dezelfde manier aan als het gehakt.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Leg het gehaktbrood op de voorgegrilde zijde van de plank, plaats op het BBQ rooster en sluit het deksel.
Gebruik het siliconenkwastje om de meatloaf vanaf een kerntemperatuur van ca. 55°C met de maple syrup te bestrijken.
Dit mag best een paar keer.
Zodra je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70°C is je gerecht klaar.
Afhankelijk van het type barbecue en de dikte van de meatloaf duurt dit ca. 45 minuten.
Serveer direct van de plank.
Lekker met een groene salade en verse friet.
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie voor gebruik van ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!