Delen

Voorbereidingstijd:

2 uur

Bereidingstijd:

2-3 uur

Personen: 6

Instelling BBQ:

Indirecte methode met een koepeltemperatuur van 80° C

ABC Sandwich | Apple Bacon Chicken


Een lekker lunchgerecht neerzetten wordt een a-b-c’tje met deze overheerlijke sandwich! De ABC staat in dit geval voor Apple Bacon Chicken, de hoofdrolspelers van deze lunchtopper. Wij serveren hem met een heerlijke saus en een zoetje van gedroogde cranberry.
Wordt dit jou nieuwe lunch favoriet?

BEREIDING

Verwarm ca. 250 ml water in het steelpannetje en los het zout en suiker al roerende op en voeg de rest van de aromaten van de pekel toe.
Doe het overige (koude) water in een kom en giet het warme pekelvocht erbij.
Op deze manier hoef je niet zo lang te wachten voordat je het in de koelkast kan zetten om volledig af te koelen.

Zodra het pekelnat is afgekoeld, doe je het samen met de kipfilets in een zipperbag.

Laat de kipfilet nu minimaal 2 uur in de koelkast in de pekel liggen.
Ondertussen heb je mooi de tijd om het sausje te maken.
Meng hiervoor alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en zet weg in de koeling tot gebruik.
Prepareer de BBQ voor indirecte bereiding (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 80°C.

Spoel de kipfilets af en dep goed droog met keukenpapier.
Leg 1 appel chunk tussen de gloeiende kolen en de rest er net naast.
Plaats de kipfilets en het zuurkoolspek op het rooster en rook rustig naar een kerntemperatuur van 65°C.

De kip gaart na het roken nog even door en omdat je het zo langzaam doet blijft hij mooi sappig,
Afhankelijk van de dikte van je filet en de temperatuur in je BBQ duurt dit ca. 2 uur.

Receptafbeelding | ABC Sandwich | Gerookte kipfilet

Als de kip en het spek de juiste temperatuur hebben bereikt, laat je ze 20 minuten rusten onder wat alufolie.
Snij het spek en de kipfilet in plakken van ca. 3 mm dik.

Prepareer de BBQ nu voor directe bereiding en bak het spek lekker knapperig  in de skillet.
Laat uitlekken op wat keukenpapier en snij in reepjes.

Met de mandoline schaaf je nu dunne plakken van de appel en de bieten.
Van de witlof snij je de onderkant af en trek je de blaadjes los.

Dan is het nu tijd om deze heerlijke ABC sandwich samen te stellen.

Snij het broodje open en smeer op het onderste broodje een laag van de saus.
Bouw je sandwich op met een laagje red chard, kipfilet, appel, bieten, witlof, spekjes en cranberries. Lepel er nog een royale hoeveelheid saus overheen en je overheerlijke Apple Bacon Chicken Sandwich is klaar!  A-b-c’tje toch?

Heerlijk met een lekker glas Chardonnay.

Receptafbeelding | ABC Sandwich | Apple, Bacon, Chicken | Rookplankje.nl

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 4 kipfilets
  • stuk zuurkoolspek van ca. 300 gram

Pekel

  • 1 liter water
  • 100 gram zeezout
  • 25 gram suiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • 10 gekneusde peperkorrels

Sausje

  • 250 ml mayonaise
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chipotle-tabasco
  • peper en zout naar smaak

Sandwich

  • 6 verse meergranen/zaden broodjes naar keuze
  • 2 Granny smith appels
  • 1 gele en/of rood witte biet
  • 1 stronkje witlof
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram red chard sla blaadjes (rode bietenblaadjes)

Meer Vleesrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.