Vlees

'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank

'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank

'Magic Mushrooms' van de kersen rookplank Ga jij trippen van deze magische paddenstoelen? Vast en zeker! Maar dan wel een culinaire trip. Deze heerlijke en simpel te bereiden gevulde champignons nemen je mee op reis. Een smaaktrip, die...
2x Ribeye van de Rookplank

2x Ribeye van de Rookplank

2x Ribeye van de Rookplank Voor de meat-lovers hebben we hier maar liefst twee bereidingen van 'geplankte' Ribeye. Een bereiding die je (nog) niet zo vaak ziet in Europa. De Amerikanen doen het al jaren - niet verwonderlijk - want het "zoetje"...
Beer can burger XXL

Beer can burger XXL

Beer Can Burger XXL   BIG, BIGGER, BIGGEST! Tijdens je BBQ party’s wil je natuurlijk de show stelen bij jouw vrienden. Met deze beer can burger zal je zeker indruk maken! Bier, whisky, rundvlees, spek, kaas en rook zijn de h...
Bombast Burger

Bombast Burger

Bombast Burger Bombastisch, dat staat voor opgezwollen en pompeus. Laten dat nou nét de kenmerken zijn van deze "over the top" burger! Heerlijk gerookt sappig rundvlees met een vulling van champignon-kaas-ragout, omwikkeld met crispy spek ...
Broodje Pulled Pork

Broodje Pulled Pork

Perfecte Pulled Pork op een mini pide Dit overheerlijke pulled pork recept laat je watertanden! Wedden dat je het niet bij 1 broodje laat? Dit recept lijkt misschien ingewikkeld door de low & slow methode en de vele ingrediënten en ...
Dutch Oven Chili Con Carne

Dutch Oven Chili Con Carne

Dutch Oven Chili Con Carne De cowboys weten het al lang: de beste chili maak je in een Dutch Oven, het liefst boven een open houtvuur. Low & slow zijn de kernwoorden voor dit rokerige en pittige gerecht waar je op de meest gure dagen je...
Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter

Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter

Gerookte Côte de Boeuf met hazelnootboter WILMAAA!! Dít is nou een stuk vlees waar Fred Flintstone voor naar huis holde! Côte de Boeuf is in feite een ribeye waar het bot nog aan zit. Dit geeft niet alleen meer smaak tijdens de bereiding, ma...
Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank

Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank

Gevulde Courgette van de Ceder Rookplank Je kent ze vast nog wel, die ouderwetse tekenfilms waarin van die zwarte bommen met een lont menig slechterik uitschakelde. Daaraan denken wij bij het zien van een bolcourgette; een prachtig stuk...
Gevulde kiprollade van kersen rookplank

Gevulde kiprollade van kersen rookplank

Gevulde kiprollade van kersen rookplank   4 personen BENODIGDHEDEN 2x Cherry rookplank slagerstouw deegroller bakpapier huishoudfolie kom Ingrediënten : 4x kipfilet 16 ...
Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout

Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout

Gevulde varkenshaas gerookt op appelhout Er zijn van die klassieke smaakcombinaties die als een perfect huwelijk bij elkaar passen, zoals appel en varkensvlees. In dit recept staat deze combinatie centraal en we voegen nog een extra dimensie...
Iberico rack van de Alder rookplank

Iberico rack van de Alder rookplank

Iberico Rack van de Alder rookplank Je hebt varkensvlees én je hebt Iberico varkensvlees. Deze Spaanse varkens leven voornamelijk op een dieet van eikeltjes van de kurk- en steeneik waar ze naar hartenlust tussen kunnen rondscharrelen. Dit ...
Jalapeño Mozzarella Burger

Jalapeño Mozzarella Burger

Jalapeño Mozzarella Burger Ben jij na een zonnig dagje strand of park een beetje loom geworden? Verfris dan je zintuigen met dit heerlijke recept! Deze gevulde burger combineert het zachte van mozzarella, het pittige van de Jalapeño pepers en...
Jerk chicken gerookt op whisky barrel chunks

Jerk chicken gerookt op whisky barrel chunks

Jerk Chicken, gerookt op Whisky Barrel Chunks met verfrissende salsa   Voor ca. 8 personen BENODIGDHEDEN Whisky barrel chunks Blender of keukenmachine Voor de jerk chicken: 2 kilo kipdijfilet ...
Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout

Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout

Jerk-style Porchetta gerookt op appelhout Voor ca. 8 personen BENODIGDHEDEN Apple Chips blender of keukenmachine slagerstouw lekbak voor onder het grill rooster Voor de jerk-style porchetta: 2,5 ...
Malse Spareribs van de kamado

Malse Spareribs van de kamado

Malse spareribs van de kamado   Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken op je BBQ-party. Heerlijk gekruid, gerookt en langzaam gegaarde malse ribs met een huisgemaakte bbq saus. Voor dit recept hebben we de 3-2-1 methode gebruikt....
Op kersen gerookt lamsrack

Op kersen gerookt lamsrack

Op kersen gerookt lamsrack Een mals en sappig stukje lamsvlees in een heerlijke marinade! 4-6 personen BENODIGDHEDEN 2x cherry rookplank 2x lamsrack aluminiumfolie Voor de marinade: 1 sinaasappel;...
Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote

Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote

Op kersen gerookt wild zwijn-rack met appelcompote   Een heerlijk gerecht voor de herst- en wintermaanden! 8 personen BENODIGDHEDEN Voor de wild zwijn racks: 2x cherry rookplank 2x wild zwijn rack aluminiumfolie ...
Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade

Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade

Op kersen gerookte coquelet met knoflook citroen marinade Een coquelet is een jong haantje uit Frankrijk met een gewicht van ca. 400-500 gram. Het wordt in zijn geheel bereid, het vel wordt krokant en het vlees lekker sappig. Reken op 1...
Op kersen gerookte oosterse eendenbout

Op kersen gerookte oosterse eendenbout

Op kersen gerookte oosterse eendenbout   4 personen BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank 4x eendenbout met vel Voor de marinade: 1 sinaasappel; rasp + sap 2 eetlepels honing 4 eetlepels ketjap...
Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade

Op kersen gerookte parelhoen & kwartel met salie/sinaasappel marinade   4 stuks ( 2 parelhoenboutjes + 2 ontbeende kwarteltjes met vel) BENODIGDHEDEN 1x cherry rookplank 2x parelhoenboutjes 2x ontbeende kwarteltjes...
Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met pruimen

Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met pruimen

Oriëntaalse Varkenshaasmedaillons met 5 spice en pruimen Om de heerlijke smaken uit de Oriënt te ervaren hoef je geen duizenden kilometers te reizen. Met 5 spice haal je de Oriëntaalse keuken eenvoudig in huis. Szechuan peper, steranijs, kr...
Pittige Puntpaprika van de Ceder Rookplank

Pittige Puntpaprika van de Ceder Rookplank

Pittige puntpaprika van de ceder rookplank Heb je een keer wat minder tijd? Dit makkelijke maar érg lekkere recept zet je in een handomdraai op tafel. De pittige gehaktvulling met chilipeper wordt mooi gebalanceerd door de ...
Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter

Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter

Poussin van kersen rookplank met salie-citroenboter Een poussin is een jonge kip van 4 tot 6 weken oud en een echte topper voor op de BBQ! Het vlees is zeer mals en sappig en door het gewicht van ca. 400 gram per stuk zijn ze ook uitermate...
Pulled Lamb Wrap 'Marrocan Style'

Pulled Lamb Wrap 'Marrocan Style'

Pulled Lamb Wrap 'Maroccan Style' Breng de Maghreb keuken in je tuin met dit heerlijke gerecht en waan je op een geurige Noord-Afrikaanse markt. De heerlijke kruiden en specerijen in dit pulled lamb recept combineren fantastisch met het zachte...
Smoked Chicken Sandwich

Smoked Chicken Sandwich

Smoked Chicken Sandwich Voor ca. 6 personen BENODIGDHEDEN The Bastard Chicken Sitter Apple Chips Kernthermometer Aluminiumfolie Ingrediënten : 1 bio kip dry-rub naar keuze (zelf maken ...
Smoked Short Ribs

Smoked Short Ribs

Smoked Short Ribs Ken jij hem al, de short rib? Als je een liefhebber bent van de "reguliere" spare-ribs, dan moet je deze (wat ons betreft) overtreffende trap zeker eens gaan maken. Het is écht een ongelofelijk lekker stukje vlees, dat ...
Waanzinnige worst van kersen rookplank

Waanzinnige worst van kersen rookplank

Waanzinnige worst van kersen rookplank Dit makkelijke recept is heerlijk in zijn eenvoud. Mooi varkensvlees met een zweem van rozemarijn en kersenrook. Het zoetje van de meegerookte perzik maakt het geheel compleet. Met een (voor)bereidingstijd...
Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo

Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo

Warmgerookte kip met cajun-limoen mayo Heerlijk sappige warmgerookte kip maken is helemaal niet moeilijk. Door de kip op hickory chunks te roken, geef je hem een heerlijk bacon-achtig aroma mee. Laat deze smaken nu net perfect bij elkaar...