Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Recept | Zalige zalm op ceder rookplank

4 personen

BENODIGDHEDEN

  • 1x Western red cedar rookplank
  • 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
  • rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen
  • grof gemalen zwarte peper
  • gemalen zeezout of Fleur de Sel

Voor de dille dip:

  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • klein bekertje crème fraîche
  • klein bosje gehakte dille
  • eetlepel kappertjes
  • rasp + sap van een halve citroen
  • grof gemalen zwarte peper
  • snufje gemalen zeezout of Fleur de Sel

BEREIDING

Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
Spoel de zalm schoon met koud water en dep droog met keukenpapier. Smeer de zalm in (op de huidzijde na) met de citroenrasp, peper en zout.
Meng de ingrediënten voor de dille dip in een kom.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie de “TIPS” op onze website).
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Strooi wat zeezout op de plank en leg de zalm op de voor gegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de filet.
Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege de zalm.
Zodra de zalm een kerntemperatuur van 48 graden heeft is hij klaar.

Zalige zalm op ceder plankje gereed

Serveer met de dille dip en doe nog een beetje citroensap en wat Fleur de Sel over de zalm.

Eet smakelijk!

 

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *