Zalige zalm op cedar plankje met dille dip
4 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout 1x Western red cedar rookplank
- 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
- rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen
- grof gemalen zwarte peper
- gemalen zeezout of Fleur de Sel
Voor de dille dip:
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel
- klein bekertje crème fraîche
- klein bosje gehakte dille
- eetlepel kappertjes
- rasp + sap van een halve citroen
- grof gemalen zwarte peper
- snufje gemalen zeezout of Fleur de Sel
BEREIDING
Spoel de zalm schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
Smeer de zalm in (op de huidzijde na) met de citroenrasp, peper en zout.
Meng de ingrediënten voor de dille dip in een kom.
Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 175°C (zie de “TIPS” op onze website).
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Strooi wat zeezout op de plank en leg de zalm (huidzijde naar beneden) op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de filet.
Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege de zalm.
Zodra de zalm een kerntemperatuur van 48°C heeft is hij klaar.
Serveer met de dille dip en besprenkel met wat citroensap en eventueel nog wat zout naar smaak.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!
____________________________________________________________
ROOKPLANKEN
Fantastisch mooie recepten. Ik ga voor het eerst rookplankjes proberen op een electr. bbq.
Spannend!
Leuk! We horen graag hoe het heeft uitgepakt op de elektrische barbecue. 🙂