Sizzling Gamba’s Piri Piri met geblakerde prei
Voor ca. 4 personen
BENODIGDHEDEN
- The Bastard Cast Iron Cooking Plate
- Rasp (fijn zoals een Microplane)
- Aluminiumfolie
Ingrediënten:
- 300 gram Rauwe gepelde gamba’s (diepvries, ontdooid)
- stuk verse gember van ca. 4 cm geraspt
- 2 chilipepers, geraspt
- 3 tenen knoflook
- bosje koriander, fijngehakt (eventueel te vervangen door peterselie)
- rasp van 1 limoen, bewaar het sap voor het serveren
- gemalen zwarte peper
- gemalen zeezout
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- flinke scheut arachideolie
- 4x grote prei, of 8x klein
BEREIDING
Meng alle ingrediënten – behalve de prei, het sap van de limoen en de koriander/peterselie – met 2 eetlepels arachideolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Snij de lelijke uiteinden van de prei en de wortels van het kontje.
Prepareer de BBQ voor “direct grillen” (zie de TIPS op onze website).
Leg de prei op het rooster en grill deze rondom totdat ze zwartgeblakerd zijn.
Neem van de bbq, wikkel in aluminiumfolie en leg apart.
Plaats The Bastard Cast Iron Cooking Plate op het rooster en verwarm ca. 3 minuten voor.
Giet een flinke scheut arachideolie in de pan en voeg voorzichtig de gamba’s toe.
Verdeel de gamba’s over de pan en laat ze 1,5 minuut met rust.
Draai de gamba’s voorzichtig om. Na 1,5 minuut zijn de gamba’s klaar.
Haal de prei uit de aluminiumfolie en verwijder het buitenste geblakerde blad.
Snij in grove stukken en bestrooi met versgemalen peper.
Zet de pan met gamba’s voorzichtig op de bijgeleverde onderzetter en bestrooi met de koriander of peterselie.
Knijp tot slot nog wat vers limoensap over de gamba’s.
Serveer direct zodat je gasten een “sizzling” ervaring beleven aan tafel!
Eet smakelijk!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige recepten!