Roodbaarsfilet met chipotle en bloedsinaasappel van de eiken rookplank
Een heerlijk simpel, zomers recept met een pittige kick van chipotle, bereid op de eiken rookplank.
De roodbaars is een zeer smakelijke vis en is prima opgewassen tegen het hete geweld van de chipotle peper in dit recept.
Een hintje whisky en frisse bloedsinaasappel laten je smaakpapillen dansen van geluk.
2 personen
BENODIGDHEDEN
- rookhout : 2x rookplank oak
- staafmixer of keukenmachine
INGREDIËNTEN
- 2x roodbaars filets
- 2 bloedsinaasappeltjes
- 1 klein blikje chipotle peper in adobo saus
- 2 eetlepels whisky (ongeturft)
- 2 eetlepels honing
- versgemalen zwarte peper
- fleur de sel (of grof gemalen zeezout)
BEREIDING
Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze (zie “TIPS”).
Breng de BBQ naar een (constante) koepeltemperatuur van ca. 170°C.
Haal de visfilets uit de koeling en controleer deze op eventuele graatjes.
Verwijder deze indien nodig met een pincet.
Spoel met koud water schoon en dep goed droog met wat keukenpapier.
Doe de inhoud van het blikje met de chipotle-peper samen met de whisky, honing en het sap van een halve bloedsinaasappel in de keukenmachine, of pureer in een kom met een staafmixer tot een gladde pasta.
Leg de roodbaars filets met de huid naar beneden, bestrooi met wat zout en peper en smeer de chipotle pasta op de vis.
Was de anderen bloedsinaasappel en snij dunne plakjes, leg deze naast elkaar op de filets.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de roodbaas filets (huidzijde naar beneden) op de voorgegrilde zijde van de plank.
Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel.
Controleer halverwege de bereiding.
Bij een kerntemperatuur van 60°C is de vis klaar.
Serveer de vis met een frisse salade van witlof en bloedsinaasappel.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt je BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!