Regenboogforel op Elzen rookplank

Recept | Regenboogforel van de alder rookplank

Het heerlijke rookaroma van de Elzen rookplank gaat heel lekker samen met deze mooie filet van de regenboogforel, ook wel zalmforel genoemd.

Zodra het rookplankje zijn werk doet, ontstaat er een aangenaam ietwat zoete en nootachtige rook.
Een prima begeleider voor dit delicate visje! Een gerecht zonder opsmuk, met alleen wat peper, zout en citroen.
Super easy en ontzettend lekker!

4 personen

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 4x regenboogforel filets
  • 1 citroen, schoongeboend en in dunne schijfjes gesneden
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel (of grof gemalen zeezout)

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor directe hitte (zie “TIPS”).
Hou een koepeltemperatuur van ongeveer 175°C aan.

Haal de visfilets uit de koeling en controleer deze op eventuele graatjes.
Verwijder deze indien nodig met een pincet.

Spoel met koud water schoon en dep goed droog met wat keukenpapier.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de zalmforelfilets (huidzijde naar beneden) op de voorgegrilde zijde van de plank.
Bestrooi met versgemalen peper en zout en leg de citroenschijfjes erbovenop.

Recept | Regenboogforel van de alder rookplank | Rookplankje.nl

Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, c
ontroleer halverwege de bereiding.

Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.

Serveer de vis met wat gegrilde groene asperges, wat aardappelpuree en een frisse salade.

Een goed glas witte wijn mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Wij gaan voor een lekker glas Sancerre.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt je BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.