Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm

Recept | Op ceder gerookte zeebaars

4 personen

BENODIGDHEDEN

Voor de vulling:

  • 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne schijfjes gesneden
  • 1 bosje fijngehakte tijm(blaadjes)
  • olijfolie (6 eetlepels)
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of gemalen zeezout

BEREIDING

Spoel de zeebaarzen schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.
Als je hele dikke zeebaarzen hebt, kun je het vel eventueel om de 3 cm even insnijden voor een snellere garing.
Rasp een sinaasappel, pers het sap uit in een kom, voeg de olijfolie en de tijm toe en roer goed door.

Snij de andere sinaasappel in dunne plakjes.
Bestrooi de vissen van binnen en buiten met peper en zout, vul ze met het sinaasappel/tijm mengsel en de sinaasappelschijfjes.
Besprenkel met wat extra olijfolie.

Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze (zie de “TIPS” op onze website).

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en plaats de zeebaarzen op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in de kern van de vissen.
Sluit het deksel van de BBQ.
Controleer halverwege de bereiding.
Bij een kerntemperatuur van 55°C zijn de zeebaarzen gereed en neem je ze van de BBQ.

Eet smakelijk!


– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt je BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie met ons rookhout? Bekijk onze overige rookplank recepten!

 

Recept | Op ceder gerookte zeebaars_D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.