DELEN

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

15 minuten

Personen: 3

Instelling BBQ:

directe methode met een koepeltemperatuur van ca. 160°C

Op ceder gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Het is helemaal niet moeilijk om heerlijk malse zalm op de BBQ te bereiden.
Door een rookplank te gebruiken kan je de garing namelijk perfect controleren en geef je tegelijkertijd een heerlijk rookaroma aan de zalm.
Het rookaroma is een perfecte aanvulling op de marinade die we in dit recept gebruiken.

Wie had ooit gedacht dat bruine suiker en zalm zo’n fantastische combinatie is?
Het lijkt misschien vreemd, maar het is echt superlekker!
De whisky, mosterd en venkel maken het smaakpalet compleet en geven extra diepte aan de smaak van deze heerlijke vis.
Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden en ga je gegarandeerd vaker maken!

BEREIDING

Spoel de zalm schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Bestrijk de zalm (op de huidzijde na) met de marinade.
Zet 30 minuten weg in de koelkast zodat de marinade zijn werk kan doen.

Prepareer de BBQ voor directe bereiding met een koepeltemperatuur van ca. 160°C  (zie “TIPS” op onze website).

Strooi wat grof zout op de rookplank en leg de zalm met de huidzijde naar beneden op de de plank.

Als je van een extra rooksmaak houdt, kun je nu eventueel een rook-chunk beuken of eiken aan de kolen toevoegen.

Sluit het deksel van de BBQ.
Controleer halverwege de zalm op de rookplank.

Zodra de zalm een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt is hij klaar. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je zalm ca. 10-15 minuten.

Serveer met de partjes citroen en fijngesneden dille.

Eet smakelijk!

Receptafbeelding | Zalm met mosterd-whisky marinade

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige Recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1x zalmfilet met huid á ca. 500 gram in 3 gelijke stukken gesneden

Voor de whisky marinade:

  • rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen
  • de andere helft van de citroen in partjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepel bruine basterd suiker
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 theelepel venkelzaadjes, in de vijzel fijn gestampt
  • 3 eetlepels whisky
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille

SHOP BENODIGDHEDEN

Meer Visrecepten