Op cedar gerookte forel met venkel

Recept | Op ceder gerookte forel met venkel

 

4 personen

BENODIGDHEDEN

Voor de vulling:

  • 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 venkel knol in dunne schijfjes
  • 1 bosje fijngehakte dille
  • olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel of gemalen zeezout

BEREIDING

Leg de Western red cedar rookplankjes voor gebruik 1-2 uur onder water.
Spoel de forellen schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.
Rasp de citroen en snij deze vervolgens in dunne plakjes. Bewaar de “kontjes” om na bereiding over de vis uit te knijpen.
Bestrooi de vissen met peper en zout en vul ze met de citroen, venkel en dille.
Besprenkel met olijfolie.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie de “TIPS” op onze website).

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en plaats de forellen op de voorgegrilde zijde van de plank.
Steek een kernthermometer in de kern van de vissen.
Sluit het deksel van de BBQ.
Controleer halverwege de bereiding.
Bij een kerntemperatuur van 50 graden zijn de forellen gereed en neemt u ze van de BBQ.
Knijp ten slotte nog wat citroensap over de forellen.

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!