Oosterse oesters gerookt op kersenchunks
4 stuks
BENODIGDHEDEN
- rookhout 1 of 2 cherry chunks
- 4 verse oesters
- oestermes
Voor de dressing:
- Rasp + sap van een halve schoongeboende limoen, de andere helft in partjes voor erbij
- Verse gember geraspt, 1 eetlepel
- 1 theelepel vers geraspt citroengras
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel fijngehakte koriander steeltjes
- 1 theelepel fijngehakte rode chili-peper
- Bieten-cress als garnering
BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Prepareer de BBQ voor grillen op direct vuur (zie “TIPS” op onze website).
Probeer een koepeltemperatuur van ca.175°C aan te houden.
Leg als rookhout nu 1 of 2 kersen chunks tussen de hete kolen.
Plaats het rooster op de BBQ en leg de oesters met de bolle zijde op het rooster en sluit het deksel.
Na ca. 5-6 minuten garen in hun eigen vocht zijn de oesters klaar en zullen dan (deels) openstaan.
Neem ze voorzichtig met een vochtige doek van het rooster en snij ze helemaal open met het oestermes.
Druppel ca. 1 eetlepel van de dressing in elke oester en garneer met een partje limoen en het bietencress.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!