Benodigdheden shoppen
ROOKPLANKEN
Waardering 4.00 uit 5
€9,95 inclusief BTW20 minuten
15 minuten
Directe methode met een koepeltemperatuur van ca. 200° C
Soms krijg je een gerecht(je) voorgeschoteld dat je niet gauw zal vergeten.
Dit prachtige rookplankje met de parels van de zee is niet alleen een feest voor het oog, maar is ook nog eens een ware delicatesse.
Smaken die je misschien niet gauw bij elkaar zou verwachten, maar die ongelofelijk goed samengaan.
Deze zilt-zoete coquilles en mosselen met een Aziatisch geïnspireerde frisse coulis van mango, limoen en chilipeper zijn een feest voor de smaakpapillen!
Stook de kamado of koepelbarbecue op voor direct grillen (zie ‘Tips & Tricks’).
Hou voor dit recept een koepeltemperatuur van rond de 200°C aan.
Voor de coulis doe je de stukjes mango, de limoenrasp en het sap met wat zwarte peper in de blender (heb je die niet, gebruik dan een staafmixer en een kom) en draai tot een gladde massa.
Zeef de massa met behulp van een lepel, doe in de doseerfles en zet koel weg.
Spoel de mosselen onder koud water schoon en verwijder eventuele baarddraden en harde pokken van de schelp.
Kapotte mosselen en mosselen die openstaan en niet meer sluiten na er een tik op gegeven te hebben, gooi je weg!
Grill de bereidingszijde van de plankjes ca. 20 seconden voor en leg de mosselen en de coquilles op de rookplank.
Leg de plankjes op het rooster en sluit het deksel.
Zodra de coquilles een kerntemperatuur van 45°C hebben zijn ze klaar.
Zijn de mosselen op dat moment nog niet open, haal de coquilles dan van de rookplank en dek ze af met aluminium folie.
Zo hebben de delicate coquilles een perfecte garing en voorkom je dat ze te sterk worden gerookt.
Laat de mosselen liggen totdat ze allemaal open zijn. Mosselen die dicht blijven gooi je weg.
Serveer direct van de rookplank, bestrooi met wat Fleur de Sel en versgemalen zwarte peper en garneer met de chili, koriander en natuurlijk de frisse mango-coulis.
Eet smakelijk!