Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw van ceder rookplank

De rustige bereidingswijze op de ceder rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en zorgt voor een mooie “flakey” vis.
Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn  meer dan genoeg voor een heerlijk en gezond gerecht.
Serveer hem direct van de plank als voorgerechtje om met je tafelgenoten te delen.

4 personen

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1x kabeljauwfilet (lende) ca. 600 gram 
  • 1 citroen, schoongeboend en in dunne schijfjes gesneden
  • 0,75 liter water
  • 75 gram zeezout
  • versgemalen zwarte peper

BEREIDING

Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
Los het zout op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in de zipperbag. Leg voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje (zie de “TIPS” op onze website).

Haal de kabeljauw uit de zipperbag, spoel kort schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.

Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank.
Bestrooi met versgemalen peper en leg de citroenschijfjes erbovenop.
Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, hou een koepeltemperatuur van ongeveer 180°C aan.

Controleer halverwege de bereiding.
Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.

Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).

Eet smakelijk!

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *