Gerookte Coquilles van de ceder plank

Gerookte Coquilles van ceder plank

 

Deze “biefstukjes van de zee” laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje.
Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn!
Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges en tomaatjes aan de tak.

6 stuks (3 p.p. als voor-of tussengerecht)

BENODIGDHEDEN

Ingrediënten:

  • 6 verse schoongemaakte coquilles
  • bosje groene asperges
  • roma tomaatjes aan de tak
  • citroen 
  • olijfolie, peper en zout

BEREIDING

Leg de Western red cedar rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.

Spoel de coquilles, asperges en tomaatjes af en dep voorzichtig droog met wat keukenpapier.
Snij de citroen in partjes en verwijder de pitjes.

Prepareer de BBQ voor gebruik van een rookplank op direct vuur (zie ‘TIPS’) en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 180°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Verdeel de coquilles, tomaten en citroen over de plank op de voorgegrilde zijde en leg de asperges op het grillrooster ernaast.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de coquilles 7 à 10 minuten, of tot ze een kerntemperatuur hebben van ca. 46°C.

Serveer de coquilles direct op de plank* met de asperges, knijp de citroen erover uit en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over.

Lekker met een glas Provence rosé of een mooie witte Sancerre.

Eet smakelijk!

* Gebruik een onderzetter om je tafel te beschermen tegen de hitte van de plank.

– Met onze tips voor gebruik van een rookplank wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *