Vis

Gepekelde op cederhout gerookte zalm

Gepekelde op cederhout gerookte zalm

Gepekelde op cederhout gerookte zalm   Om de beste smaak uit je zalm te halen, verdient hij een heerlijk pekelbadje. Dit is echt niet moeilijk en het levert een fantastische smaak op. Wij geven je hier een voorbeeld van wat je...
Gerookte Coquilles van de ceder plank

Gerookte Coquilles van de ceder plank

Gerookte Coquilles van de ceder plank   Deze "biefstukjes van de zee" laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje. Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn! Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges...
Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw op ceder rookplank De rustige bereidingswijze op de ceder rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en  zorgt voor een mooie "flakey" vis. Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn  m...
Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm   Het koud roken van zalm is een (grotendeels passieve) tijdrovende klus, maar wij vinden het erg leuk om te doen en het resultaat is absoluut de moeite waard. Bovendien kun je een wat een grotere hoeveelheid maken,...
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks

Oosterse oesters gerookt op kersenchunks

Oosterse oesters gerookt op kersenchunks   4 stuks BENODIGDHEDEN ca. 3 cherry chunks 4 verse oesters oestermes Voor de dressing: Rasp + sap van een halve schoongeboende limoen, de andere helft in...
Op cedar gerookte forel met venkel

Op cedar gerookte forel met venkel

Op cedar gerookte forel met venkel   4 personen BENODIGDHEDEN 2x Western red cedar rookplank 4x regenboogforel (schoongemaakt) Voor de vulling: 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden ...
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade

Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade   4 personen BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden Voor de whisky marinade: ...
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm

Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm

Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm 4 personen BENODIGDHEDEN 4x Western red cedar rookplank 4x zeebaars (schoongemaakt) Voor de vulling: 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne ...
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei

Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei

Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei Voor ca. 4 personen BENODIGDHEDEN The Bastard Cast Iron Cooking Plate Rasp (fijn zoals een Microplane) Aluminiumfolie Ingrediënten : 300 gram Rauwe gepelde ...
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Zalige zalm op cedar plankje met dille dip 4 personen BENODIGDHEDEN 1x Western red cedar rookplank 1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen ...