Aziatische Zalm van de kersen rookplank
Aziatische Zalm van de kersen rookplank Zalm van een kersen rookplank? Jazeker! Wij houden wel van een beetje "out of the box" BBQ'en.
Dat je zalm niet altijd op een cedar of alder plankje hoeft klaar te maken bewijzen we met deze Aziatische...
Gepekelde op cederhout gerookte zalm
Gepekelde op cederhout gerookte zalm
Om de beste smaak uit je zalm te halen, verdient hij een heerlijk pekelbadje.
Dit is echt niet moeilijk en het levert een fantastische smaak op.
Wij geven je hier een voorbeeld van wat je...
Gerookte Coquilles van de ceder plank
Gerookte Coquilles van de ceder plank Deze "biefstukjes van de zee" laten zich heerlijk garen op een ceder rookplankje.
Geen ingewikkelde receptuur, maar gewoon zoals ze zijn!
Heerlijk met wat verse seizoensgroente, zoals asperges...
Kabeljauw op ceder rookplank
Kabeljauw op ceder rookplank De rustige bereidingswijze op de ceder rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en zorgt voor een mooie "flakey" vis.
Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn m...
Koud gerookte zalm
Koud gerookte zalm
Het koud roken van zalm is een (grotendeels passieve) tijdrovende klus, maar wij vinden het erg leuk om te doen en het resultaat is absoluut de moeite waard.
Bovendien kun je een wat een grotere hoeveelheid maken,...
Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel
Koud gerookte zalm | Whisky-sinaasappel
Heb jij het koud roken al ontdekt? Wij zijn groot fan van deze rooktechniek en na ons eerste koud gerookte zalm recept is het de hoogste tijd voor een tweede variant. ...
Licht gerookte mosselen van de BBQ
Gerookte Mosselen van de BBQ
Wie houdt er nou niet van een dampende pan met verse mosselen? En wat is er nou mooier dan ze direct voor je gasten klaar te maken op jouw kamado? Door de mosselen op het laatst een tikje rook mee te geven maak je...
Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank
Mosselen & Coquilles van de Ceder Rookplank
Soms krijg je een gerecht(je) voorgeschoteld dat je niet gauw zal vergeten. Dit prachtige rookplankje met de parels van de zee is niet alleen een feest voor het oog, maar is ook nog eens...
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks
Oosterse oesters gerookt op kersenchunks
4 stuks
BENODIGDHEDEN ca. 3 cherry chunks
4 verse oesters
oestermes
Voor de dressing: Rasp + sap van een halve schoongeboende limoen, de andere helft in...
Op cedar gerookte forel met venkel
Op cedar gerookte forel met venkel 4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout : 2x Western red cedar rookplank
4x regenboogforel (schoongemaakt)
Voor de vulling: 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden ...
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade
Op cedar gerookte zalm met mosterd-whisky marinade
4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout: 1x Western red cedar rookplank
1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
Voor de whisky m...
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm
Op ceder gerookte zeebaars met sinaasappel en tijm 4 personen
BENODIGDHEDEN 4x Western red cedar rookplank
4x zeebaars (schoongemaakt)
Voor de vulling: 2 sinaasappels, 1 voor het sap + rasp, de ander in dunne ...
Regenboogforel op Elzen rookplank
Regenboogforel op Elzen rookplank Het heerlijke rookaroma van de Elzen rookplank gaat heel lekker samen met deze mooie filet van de regenboogforel, ook wel zalmforel genoemd.
Zodra het rookplankje zijn werk doet, ontstaat er een aangenaam...
Rode poon van de ceder rookplank
Rode poon van de ceder rookplank Een schoonheidswedstrijd zal de rode poon waarschijnlijk niet winnen, maar qua smaak heeft deze ginger heel wat te bieden. Rode poon wordt ook wel knor- of zeehaan genoemd, vanwege de knorrende geluiden die...
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei
Sizzling Gamba's Piri Piri met geblakerde prei Voor ca. 4 personen
BENODIGDHEDEN The Bastard Cast Iron Cooking Plate
Rasp (fijn zoals een Microplane)
Aluminiumfolie
Ingrediënten : 300 gram Rauwe gepelde ...
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip
Zalige zalm op cedar plankje met dille dip 4 personen
BENODIGDHEDEN rookhout 1x Western red cedar rookplank
1x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
rasp van 1 citroen + sap van een halve ...