Slow cooked knolselderij

Slow cooked knolselderij

Dit vegetarische bijgerecht is echt ongelofelijk lekker!
Een mooie bijkomstigheid is dat je de knolselderij kunt garen in de restwarmte van je kamado na een middag of avondje grillen.
Door de langzame garing krijgt deze vaak ondergewaardeerde groente de smaak van “grootmoeders” groentesoep!


Voor ca. 4 personen

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 1 flinke knolselderij
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje verse tijm
  • flinke scheut olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper en zout

BEREIDING

Boen de knolselderij goed schoon met water en dep hem droog.
Sla met je vuist op de bol knoflook en pak de teentjes eruit. De schilletjes kun je eraan laten zitten.

Leg de knolselderij op een ruim stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en besmeer rondom met olijfolie.
Draai er flink wat peper en zout overheen en wrijf de tijmblaadjes (met steeltjes en al) rondom de knolselderij.
Verdeel de knoflookteentjes rondom de knolselderij en vouw de aluminiumfolie goed om de knol heen.

Leg de knolselderij op het rooster van de kamado.
Gebruik de restwarmte van een eerdere grillsessie of stook de koepel op tot een temperatuur van ca. 120°C.

Laat de knolselderij minimaal 3 uur rustig garen, maar langer is ook prima.

Verwijder na minimaal 3 uur de folie, druk de knoflookteentjes uit en smeer de knoflook rondom de knol.

Voeg een flinke hand appel smoking chips toe rondom de kolen en sluit de koepel.
Rook de knolselderij nog minimaal 1 uur tussen 80-120°C zonder aluminium folie.

Neem de knolselderij van de grill en laat iets afkoelen voordat je deze in plakken snijdt en serveert.

Lekker met een glaasje Sauvignon Blanc!

Eet smakelijk!


Tip: Je kan de knolselderij ook prima 2 dagen in de koelkast bewaren. Snij deze bij een volgende grillsessie in dikke plakken en grill nog even op het rooster.

– Met onze tips voor gebruik van smoking chips wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!