Peer met Gorgonzola van kersen rookplank
‘Sucré salé’ noemen de Fransen het en in Italië heet deze smaakcombinatie ‘sale dolce’.
In dit gerecht komen zoet en zout prachtig op de rookplank bij elkaar.
Zijdezachte gorgonzola, fris-zoete peer en een krokantje van walnoot… krijg jij al trek?
4 personen, voor-of nagerecht, vegetarisch.
BENODIGDHEDEN
- rookhout: 1x Cherry rookplank
- fruitlepel met kartelrandje
Ingrediënten:
- 2 eetrijpe peren zoals Doyenné du Comice
- 50 gram gorgonzola dolce
- eetlepel honing
- 4 gepelde walnoten
- takje munt
- citroensap
BEREIDING
Prepareer de BBQ voor de directe methode (zie ‘TIPS’) en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 160°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor (zie ‘TIPS’).
Was de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met het fruitlepeltje en snij een klein plakje van de peer zodat ze recht blijven liggen.
Wrijf het vruchtvlees van de peer lichtjes in met het citroenpartje om verkleuring te voorkomen.
Verdeel de gorgonzola in blokjes over de peer, bedruip met de honing en garneer met een takje munt en de walnoten.
Plaats de peren in het midden van de plank op de voorgegrilde zijde en leg op het rooster.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de peren ca. 15 minuten, tot de kaas is gesmolten en de peer licht is gekleurd.
Heerlijk met een glas Monbazillac of vin santo.
Eet smakelijk!
– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!