Op cedar gerookte salade caprese

Recept | Op cedar gerookte salade caprese

Een salade van de BBQ? en dan ook nog met gebruik van rookhout? ja natuurlijk!
dit heerlijke vegetarische recept is ideaal als voorgerecht, maar doet het ook fantastisch tijdens de lunch.

2 personen

BENODIGDHEDEN

  • 1x Western red cedar rookplank
  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • 2 rijpe (BIO) trostomaten (gewassen)
  • Handje vol verse basilicum blaadjes
  • Grofgemalen zwarte peper
  • Fleur de sél of gemalen zeezout
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie extra vierge
  • Verse ciabatta voor erbij

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor directe hitte met een koepeltemperatuur van ca 175°C (zie de “TIPS” op onze website).

Snij de tomaten en mozzarella in mooie plakken van ca. 0,5 cm dik.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Strooi wat zout op de plank.
Schik de tomaat en mozzarella afwisselend met blaadjes basilicum op de voorgegrilde zijde van de plank (zie foto).
Bestrooi met verse zwarte peper en zout.

Plaats op het rooster van de BBQ en sluit het deksel.
Na ca. 5 minuten is je heerlijke gerecht al klaar!

Besprenkel met wat olijfolie en balsamico en serveer met knapperig ciabatta brood.

Eet smakelijk!

Recept | Op cedar gerookte salade caprese bereid

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt uw BBQ gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige rookplank recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.