Op ceder gerookte salade Caprese

Een salade van de BBQ? En dan ook nog met gebruik van rookhout? Ja natuurlijk!
Dit heerlijke vegetarische recept is ideaal als voorgerecht, maar doet het ook fantastisch tijdens de lunch.
Deze smaakvolle variatie op de salade Caprese bereid je snel en eenvoudig op een ceder rookplankje in je barbecue.
In dit snelle recept, laten wij je zien hoe je dat doet.

Recept

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

4 minuten

Personen: 2

Instelling BBQ:

Directe methode 175°C

BEREIDING

Prepareer de BBQ voor directe bereiding (zie ‘TIPS’).
Hou een koepeltemperatuur aan van ca. 175°C.

Snij de tomaten en mozzarella in mooie plakken van ca. 0,5 cm dik.
Strooi wat zout op de plank.
Schik de tomaat en mozzarella om en om op het rookplankje.

Verdeel de pesto over de mozzarella, bestrooi met verse zwarte peper en wat zout.

Je kunt ervoor kiezen om nu al te garneren met basilicumblaadjes, pijnboompitjes en de balsamico, maar dat mag je ook na de bereiding op de barbecue doen, zodat de blaadjes basilicum mooi fris en groen blijven.

Leg het rookplankje met de salade op het rooster van de BBQ en sluit het deksel.
Na ca. 4 minuten is dit heerlijke gerecht al klaar!

Serveer de Caprese op een bedje van rucola en sprenkel er royaal olijfolie overheen.

Lekker met vers knapperig ciabatta brood en een glaasje rode wijn zoals een chianti.

Buon appetito!

Recept | Op ceder gerookte salade Caprese

 

– Met onze tips voor gebruik van rookhout wordt jouw barbecue gegarandeerd een culinair feestje!
– Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk onze overige recepten!

BENODIGDHEDEN

INGREDIËNTEN

  • 2 bollen (buffel) mozzarella
  • 2 rijpe (BIO) trostomaten (gewassen)
  • Handje vol verse basilicum blaadjes
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Fleur de sél of grof gemalen zeezout
  • Balsamico azijn of crema
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • Olijfolie extra vierge
  • Verse ciabatta en wat rucola voor erbij

Delen

Benodigdheden shoppen